TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Latvijas iedzīvotāji nezina, kas pār viņiem valda

Depositphotos.com

Latvijas iedzīvotāji neslēpj, cik daudziem no viņiem nav ne jausmas, kas tie par cilvēkiem, kuri šeit valda, tai skaitā rīkojas ar sabiedrības naudu kā ar savējo.

Šajā reizē pārlūkosim to, cik bieži Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptaujās par iedzīvotāju attieksmi pret valsts augstākajās amatpersonām tiek ierakstīta atbilde, ka aptaujātie “nav dzirdējuši par tādu”. Tātad - nav neko dzirdējuši par tādām personām, no kurām katra tiek pieminēta plašsaziņas līdzekļos vairākas reizes dienā un kuru lēmumi sasniedz aptaujājamos kā cilvēkus, kuri atkarīgi no šiem lēmumiem kā darbinieki arī privātos uzņēmumos, kā pircēji un pārdevēji, kā ceļu satiksmes dalībnieki, kā pacienti, skolēni vai tūristi. Izrādās, ka trešā daļa Latvijas iedzīvotāju vispār neko nav dzirdējuši par lielāko daļu no tagadējiem Krišjāņa Kariņa valdības locekļiem.

SKDS direktors Arnis Kaktiņš norāda, ka konkrētos politiķus nezinošo iedzīvotāju īpatsvars saskan ar tādu cilvēku daudzumu, kuri atklāti atbild, ka par politiku neko nezina, jo neinteresējas. Attiecībā pret politiku cilvēki iedalās trijās, skaitliski aptuveni vienādās grupās. Trešā daļa aptaujājamo uzskata sevi par ieinteresētiem un zinošiem par partijām un personālijām, kuras pelnījušas vai nav pelnījušas labus vārdus un balsis vēlēšanās. Nākamā trešdaļa pievērš uzmanību politikai un politiķiem atbilstoši vēlēšanu kalendāram un atsevišķos gadījumos tad, ja valsti satricina kāds sevišķi skaļš skandāls vai politiķi lēmumi tieši viņus skar ļoti tieši. Atlikusī trešdaļa iemanījusies politiku ignorēt neatkarīgi ne no kā. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Latvijas iedzīvotāji nezina, kas pār viņiem valda

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā