TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa

Tagad precīzi zināms, kad atsāksies pasažieru kuģa satiksme starp Rīgu un Stokholmu

Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Jau vairāk nekā gadu no Rīgas nenotiek pasažieru kuģu satiksme, tāpēc daudzi Latvijas ceļotāji uz Stokholmu vai Helsinkiem devās no Tallinas ostas. Tomēr jau visai drīz arī no Rīgas būs iespēja doties kruīza ceļojumā.

Pasažieru kuģa satiksmi maršrutā Rīga-Stokholma plānots atjaunot šā gada 6. aprīlī, informē “Tallink Grupp”. Vēl gan nav zināms, vai doties ceļojumā drīkstēs jebkurš gribētājs vai tomēr obligāta prasība būs Covid-19 sertifikāts.

Paredzams, ka 6. aprīlī no Rīgas ceļu uz Stokholmu uzsāks kuģis “Isabelle”, nodrošinot jūras savienojumu starp Latvijas uz Zviedrijas galvaspilsētām katru otro dienu. Uzņēmuma mājaslapā atrodamā informācija liecina, ka braucienā vienā virzienā viena kajīte izmaksās, sākot no 89 eiro.

Atbildot uz jautājumu, vai klientiem tiks prasīts sadarbspējīgs sertifikāts, “Tallink Latvija” sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Esēnija Zīriņa atbild:

“Pašlaik komentēt ceļošanas noteikumus ir pāragri, turklāt to nenosaka “Tallink Grupp”, bet gan katras valsts normatīvie akti. Ja uz darbības atsākšanas laiku šāda prasība būs jāievēro, tad noteikumi tiks ievēroti atbilstoši.”

Pirms pandēmijas sākuma jūras ceļojumus no Rīgas nodrošināja divi kuģi, “Romantika” un “Isabelle”. 2020. gada 16. martā regulārie reisi tika apturēti. Tobrīd teju visā Eiropā tika slēgtas robežas. Šo divu gadu laikā ierastā kuģu satiksme netika atjaunota. Tiesa, tika ieviesti daži pagaidu maršruti, piemēram, starp Rīgu un Helsinkiem, tādējādi atverot iespēju cilvēkiem ceļot tā saucamajā Baltijas burbulī, kur cita starpā bija arī Somija. “Tāpat 2020. gada vasarā tika organizēti īpašie reisi no Rīgas uz Ālandu salām. Pagaidu maršruts Rīga-Helsinki tika nodrošināts līdz pat 2020. gada rudenim ar dažādiem kompānijas flotes kuģiem (“Silja Serenade”, “Romantika” un “Baltic Queen”). Taču, pasliktinoties epidemioloģiskajai situācijai un ievērojot ceļošanas ierobežojumus, pagaidu maršrutu starp Latvijas un Somijas galvaspilsētām nācās slēgt,” skaidro E. Zīriņa. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Tagad precīzi zināms, kad atsāksies pasažieru kuģa satiksme starp Rīgu un Stokholmu

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā