TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Kur, tumsoni, Bībelē rakstīts, ka tējas sēne palīdz?

Ekrānšāviņš

Nupat sociālajos tīklos katrs izglītots cilvēks varēja izbaudīt savu intelektuālo pārākumu pār kādu tumsonīgu pūšļotāju (vienlaikus diplomētu un joprojām praktizējošu ārsti ar 32 gadu ilgu darba pieredzi ASV) Guntu Vīleri, kura “Youtube” intervijā Līgai Krapānei cita starpā norādīja, ka pret kovidu palīdzot dažādi probiotiskie līdzekļi, tajā skaitā tējas sēne jeb kombuča.

Kas sākās! Kāda gānīšanās! It kā izglītotu (gandrīz visiem augstākās izglītības diplomi kabatās) cilvēku pūlis pieprasīja Vīleres dedzināšanu uz sārta (ārsta licences anulēšanu) un sacentās asprātībās, kā izrādīt lielāku nicinājumu pret ārsti un tādējādi izlikties gudrāki paši savās acīs. Pat bēdīgi slavenais valdībai netīkamo ziņu “atmaskotāju” kantoris “Re:Check” (kā lai citādi nosauc institūciju, kura tā vietā, lai pārbaudītu katru iedzīvotājiem nozīmīgāko valdības, tās padotībā esošo iestāžu izteikumu un paziņojumu atbilstību patiesībai, nodarbojas ar dažādu marginālu konspirāciju teoriju “atmaskošanu”) metās “atmaskot” šo “melīgo” izteikumu.

Visa Vīleres kaunināšana, atmaskošana un izsmiešana balstījās uz vienu pamatargumentu - kur tas rakstīts? Kur ir “zinātnē balstīti” pierādījumi? Šajā brīdī gan vispirms būtu jāatbild uz jautājumu - kas ir zinātne. Internetā klīst kāda lauka apstākļos uzņemta intervija ar pazīstamo ekologu, 1935. gadā Zimbabvē (Dienvidrodēzijā) dzimušo Alanu Sevoriju, kurš visu mūžu pavadījis savannā, pētot un novērojot dzīvniekus brīvā dabā. Lūk, ko šis zinātnieks ar lielo burtu atbild uz šo jautājumu - kas ir zinātne? Visiem iesaku noskatīties šo interviju. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Kur, tumsoni, Bībelē rakstīts, ka tējas sēne palīdz?

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā