Jauns PAROC CGL 20cy iepakojums – mazāk plastmasas, viegla uzstādīšana

Pagrabi, autostāvvietas un citas aukstas vietas zem siltām ēkām vietas, kur iespējams ietaupīt enerģiju un uzlabot dzīves kvalitāti. Griestu siltumizolācija pagrabos ir viegli uzstādāma – pat pēc celtniecības darbu pabeigšanas. Tajā pat laikā tā samazina kopējos enerģijas rēķinus, palielina augšējo pārsegumu virsmas temperatūru, palielina ugunsdrošību un samazina trokšņu līmeni pagrabā.
21.02.2022. Publicitātes materiāls Abonē digitālo avīzi Neatkariga.lv bez maksas
 
©Publicitātes foto

Veicot pazemes autostāvvietu/pagrabu griestu siltināšanu ar PAROC CGL 20cy lamellām, jūs palielināsiet ēkas energoefektivitāti, uzlabosiet skaņas izolāciju, nodrošināsiet ugunsdrošību un viegli panāksiet estētisku izskatu. PAROC CGL 20cy ir energoefektīva, nedegoša un skaņas izolējoša akmens vates lamella. PAROC CGL 20cy lamellu iespējams pielīmēt pie griestiem bez papildu mehānisku stiprinājumu nepieciešamības, tāpēc uzstādīšana ir ātra un vienkārša. Lamellas siltumizolācijas slānis rada griestu virsmu, kuru pēc tam iespējams nokrāsot. Lamellām ir piegrieztas malas, kas noslēpj jebkādus nelielus virsmas nelīdzenumus un sniedz griestiem estētiski pievilcīgu apdari.

Pazemes autostāvvietu griesti parasti veidoti no iepriekš ražota dzelzsbetona vai objektā izgatavota betona. Pats betons nav degošs, bet augsta temperatūra ugunsgrēka laikā samazina betona un stiprinājumu stiprību. Tāpēc, veidojot dzelzsbetona konstrukcijas, nepieciešams izvērtēt ugunsizturību. Šādai konstrukcijai jāspēj izturēt savs svars un standarta noslodzes noteiktu laika periodu, pat ugunsgrēka laikā. Tāpēc nepieciešama papildu ugunsaizsardzība, ko sniedz PAROC CGL 20cy lamellas.

Ugunsizturības testi ar PAROC CGL 20cy lamellām 60 mm biezumā, un kas pielīmētas pie betona pārseguma, uzrāda REI 180 ugunsizturību. Tas nozīmē, ka konstrukcijas spēj izturēt slodzi, nodrošināt stingrību un izolāciju vismaz 180 minūtes.

Ņemot vērā šīs īpašības, PAROC CGL 20cy griestu lamellas griestiem, autostāvvietām un citām aukstām vietām plaši izmanto būvniecībā. Uzstādīšana ir ātra un vienkārša, nav nepieciešami papildu mehāniskie stiprinājumi un pēdējā krāsas kārta parasti tiek uzklāta ar izsmidzināšanas metodi (saite uz video).

Lai būvnieku darbu atvieglotu vēl vairāk, PAROC griestu lamellām izstrādājis jaunu iepakojumu. PAROC CGL 20cy jaunais iepakojuma veids ir 1,35 metrus augsta palete, kas pārklāta ar plastmasas pārvalku, lai griestu lamellas aizsargātu pret nokrišņiem. Paletē atrodas neiepakotas PAROC CGL 20cy lamellas ar līmēšanas virsmu uz augšu. Līmi lamellām iespējams uzklāt, tām atrodoties uz paletes, bet pēc tam tās piestiprina pie griestiem.

Tiek lēsts, ka, pateicoties jaunajam iepakojumam, 4000 m2 griestu siltumizolācijas būvlaukumā ietaupīs līdz pusotram konteineram plastmasas atkritumu. Šis jaunais iepakošanas veids ne tikai ietaupa darba stundas, samazina konteineru īres izdevumus un transportēšanas izmaksas, bet arī būtiski samazina plastmasas izmantošanu.

Šis ir vēl viens solis pretī plastmasas izmantošanas samazināšanai un ilgtspējas palielināšanai.

***

APMAKSĀTA PUBLIKĀCIJA

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā