TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.
©Foto kolāža/F64

Covid-19 sertifikāts: valdība nav gatava atcelt derīguma termiņu

Mārtiņš Zilgalvis/F64

Plašās Covid-19 izplatības dēļ valdība ārkārtas sēdē vienojusies uz divām nedēļām pārcelt vakcinācijas sertifikāta derīguma termiņu, jo ne visi iedzīvotāji pašlaik var saņemt balstvakcīnu, kas nepieciešama šī dokumenta darbības pagarināšanai.

Visticamāk, Covid-19 sertifikāta derīguma termiņu valdība šonedēļ vēlreiz mainīs, kas liecina, ka valdība drīzāk gatava šādām lēmumu pieņemšanas rokādēm nekā lēmumam pielikt punktu sertifikāta derīguma termiņam. Kādus vēl lēmumus pieņēmusi valdība, un vai sabiedrība spēj tiem izsekot un ievērot?

Šādu lēmumu valdība pieņēma ārkārtas sēdē pagājušajā piektdienā. Jāatgādina, ka jau no 1. februāra ir noteikts primārās vakcinācijas derīguma termiņš - 270 dienas, un šis noteikums ir spēkā visā Eiropas Savienībā. Pēc šī termiņa par pilnībā vakcinētu tiek uzskatīta persona, kas veikusi balstvakcināciju. Savukārt pakalpojumu saņemšanai un pasākumu apmeklēšanai Latvijā primārās vakcinācijas derīguma termiņam būtu jāstājas spēkā 15. februārī, tas ir, šo otrdien, kad cilvēki, kuri nebūs saņēmuši balstvakcīnu un kuriem no primārās vakcinācijas veikšanas brīža būs pagājušas 270 dienas (vai 150 dienas “Janssen” vakcīnas gadījumā), vairs nevarētu apmeklēt ne veikalus, ne pasākumus, kuri strādā tā sauktajā zaļajā režīmā. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Covid-19 sertifikāts: valdība nav gatava atcelt derīguma termiņu

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā