TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Bordāna civilā savienība būs laulības surogātversija

Neatkarīgā

Tieslietu ministrijā sacerētais un paslepus Saeimā iebīdītais likumprojekts “Civilās savienības likums” faktiski legalizēs viendzimuma laulības, tikai pārdēvējot tās citā vārdā. Tas ir pretrunā Satversmei, pretrunā Civillikumam un pretrunā sabiedrības interesēm ilgtermiņā - zelt un plaukt.

Pašlaik pastāv triju veida kopdzīves formas - laulība, kas tiek noslēgta Dieva tā kunga priekšā, civillaulība, kas tiek noslēgta dzimtsarakstu nodaļas amatpersonas priekšā, un konkubināts, kas, saskaņā ar “Tēzauru”, ir “vīrieša un sievietes kopdzīve bez oficiālas laulības”. Tieslietu ministrija piedāvā ieviest vēl ceturto kopdzīves formu, kas faktiski būtu laulība viena dzimuma pāru starpā - civilo savienību. To regulētu Civilās savienības likums. Līdz šim likumprojekts un tā skaidrojums nekur nav publicēts. Pieejams tikai slēgtās grupās, kas piedalījās tā izstrādē vai sabiedriskā kārtā saistītas ar valsts ģimenes politikas virzību. “Neatkarīgā” piedāvā iepazīties ar Tieslietu ministrijas piedāvāto risinājumu faktiskai viendzimuma laulību legalizācijai, pārdēvējot to par civilo savienību. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Bordāna civilā savienība būs laulības surogātversija

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā