TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa

Aizturētais Latvijas "blogeris" ir Kremļa atbalstīts militārs medijs

Publicitātes foto

Valsts drošības dienesta aizturētais Kirills Fedorovs jeb Alconafter Latvijas blogeru indeksā nav atrodams, kaut gan viņa sekotāju un skatījumu skaits daudzkārt pārsniedz populārāko Latvijas ietekmētāju rādītājus. Toties viņš jau kopš 2018. gada atrodas kustības “МИРОТВОРЕЦЬ” veidotajā Ukrainas ienaidnieku katalogā, jo ikdienā izplata Ukrainai naidīgu un no militārā viedokļa kaitējošu informāciju. Tāpēc tagad par šo Latvijas pilsoni iestājas Krievijas Federācijas Ārlietu ministrija.

Trauksmes cēlējs par Kirillu Fedorovu “Neatkarīgajai” pavēstīja jau pirms pāris nedēļām. Čalis dzīvojot tepat Rīgā, Purvciemā. Brauc ar “Ferrari”, kas pat lietots maksā krietni virs 100 000 eiro. Un rūpnieciskā kvantumā ražo militāro aktualitāšu un ieroču apskatus Krievijas Federācijas interesēs. Ziņojums Valsts drošības dienestam bija rezultatīvs. Fedorovs paņemts ciet 17. marta vakarā īsi pirms iecerētās bēgšanas uz Krieviju.

“Blogera” Fedorova ietekme nav salīdzināma ar citu vietējo Latvijas mēroga blogeru ietekmi. Viņa pēdējam, aresta dienā publiskotajam sižetam tikai vienā no “Youtube” kanāliem ir 1,1 miljons skatījumu. “Mariupole gandrīz ieņemta! AZOVa aizsardzība irst pa vīlēm!” Nepārprotams uzmundrinājums agresoram. Un Fedorovs aktīvi publicējies daudzos sociālajos tīklos. Auditorija milzīga, “Youtube” kanālā vairāk par pusmiljonu sekotāju. Tāpēc pielīdzināt viņu pie Latvijas blogeriem - vienalga, vai tā būtu lielu krūšu, lūpu un veikala īpašniece Elīna Didrihsone, vai bokseris Mairis Briedis, kurš nekādi nespēj izdomāt, kuru kara pusi atbalsta - nevar. Un ne vienu, ne otru arī publiski neaizstāvētu Krievijas Federācijas Ārlietu ministrija. 22. martā, kad Krievijas internets jau bija pamanījis Fedorova sižetu iztrūkumu un pāris dienas vārījās par viņa aizturēšanu, Krievijas Ārlietu ministrija nāca klajā ar paziņojumu sava Latvijas “blogera” atbalstam. Īsumā - viņi ir sašutuši par kārtējo rupjo cilvēktiesību pārkāpšanas faktu Latvijā. Rīga demonstrējot, ka starptautiskās saistības un vārda brīvība tai neko nenozīmē. Un noslēgumā: “Pieprasām nekavējoties atbrīvot neatkarīgo ekspertu Kirillu Fedorovu un pārtraukt tiesisko visatļautību. Savs vārds jāsaka arī žurnālistu kopienai.” Visu rakstu var izlasīt šeit:

Aizturētais Latvijas "blogeris" ir Kremļa atbalstīts militārs medijs

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā