TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Latvijas Krievu savienība ANO ierosinājusi lietu pret Latviju

F64

Prokremliskā partija “Latvijas Krievu savienība” ar jaunu prasību pret Latvijas valsti vērsusies Apvienoto Nāciju Organizācijā - šajā reizē Cilvēktiesību komitejā, pieprasot atņemt Latvijas krievu bērniem tiesības iegūt izglītību valsts valodā. Eiroparlamentārietes Tatjanas Ždanokas vadītās politiskās organizācijas kara laika aktivitātes nepārprotami liecina, ka no Maskavas saņemts rīkojums šūpot situāciju Latvijā.

Pats par sevi fakts, ka partija noorganizējusi sūdzības saistībā ar Latvijā īstenoto izglītības reformu, nav nekas pārsteidzošs. Jau gadiem ilgi valodas jautājums un it kā pie mums pastāvošā krievu diskriminācija ir šīs partijas jājamzirdziņš. Nav brīnums arī tas, ka ANO komiteja šīs sūdzības ir pieņēmusi izskatīšanā. Krievijas iebrukums Ukrainā un Apvienoto Nāciju nespēja jebkā ietekmēt agresoru liecina par šīs organizācijas hronisku nespēju. Krievijai tajā ir veto tiesības. Attiecīgi jebkādi jautājumi, kas interesē Krieviju, tiek veiksmīgi virzīti ANO institūcijās pēc Krievijas ieskatiem, tostarp tādi, kas attiecas uz viņu “tautiešu politiku” bijušajās padomju republikās. Latvijas Krievu savienības aktivitātes skatāmas tieši kontekstā ar Krievijas interesēm.

Visu kara mēnesi partija bijusi ļoti aktīva. Biedri atbalstu Krievijas iebrukumam Ukrainā demonstrējuši sociālajos tīklos, izplatījuši publiskajā telpā - greznojušies ar Krievijas Federācijas karogiem un ukraiņus apsaukājuši par nacistiem. Valsts drošības dienests šīs aktivitātes pamanīja un izteica partijai brīdinājumu “par aktivitātēm, kas vērstas uz Krievijas Federācijas īstenotās ārpolitikas un starptautisko tiesību normu pārkāpumu attaisnošanu, kā arī propagandas vēstījumu izplatīšanu”. “Neatkarīgā” jau vēstīja, ka “Prokremliskās LKS biedriem aizliedz slavēt karu”. Lai politiskās organizācijas darbs netiktu iztirzāts tiesā vai pat apturēts, kā to pieļauj likums, partijas valde izdeva rīkojumu saviem biedriem publiskajā telpā ievērot klusuma režīmu un neplātīties ar partijas atbalstu Krievijai. Taču praksē šis rīkojums nav pildīts. Partija savas aktivitātes ir nevis piebremzējusi, bet gluži otrādi - tās izvērš plašumā. Jau pēc saņemtā Valsts drošības dienesta brīdinājuma partija turpina aģitēt iedzīvotājus pulcēties uz masu pasākumu sarkanās armijas pagodināšanai 9. maijā pie pieminekļa “Padomju karavīriem - Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem”. Iecerēts tradicionālais “krievu pasaules” mītiņš ar ziedu nolikšanu pieminekļa pakājē un sekojošu spēka un vienotības demonstrāciju. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Latvijas Krievu savienība ANO ierosinājusi lietu pret Latviju

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā