TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti un diskusiju raidījuma sižeti

Šīs nedēļas laikā skatītākie Neatkarīgās diskusiju raidījuma sižeti un lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

3.lapa

"Krievu kanālos" Latvija var pazaudēt pati sevi

Ģirts Ozoliņš/F64

Es uzskatu, ka tam atbalstam, ko mēs sniedzam mediju pasaulei - vai nu atbalsts komercmedijam vai sabiedriskam medijam - tam ir jākalpo Latvijas iedzīvotājiem,” runājot par nepieciešamību pēc jauna televīzijas kanāla krievu valodā, TV24 raidījumā visai mīklainu viedokli izteica Saeimas deputāte Vita Anda Tērauda („Attīstībai/Par”). Izrādās, kaut kādi „mēs” sniedz atbalstu mediju pasaulei, līdz ar to tiem jākalpo „Latvijas iedzīvotājiem”, kuri, spriežot pēc deputātes teiktā, visi ir krievi.

Biedrene Tērauda risina domu tālāk: patīk mums tas vai nepatīk, bet daļa Latvijas iedzīvotāju izvēlas informāciju saņemt krievu valodā. „Mēs varam gribēt, ka tas būtu savādāk, mēs varam strādāt pie tā, lai tas būtu savādāk, bet mēs nevaram ignorēt to, ka tas tā notiek,” turpina deputāte. Nu, neignorējiet, cienītā atpariste. Turpiniet divvalodības atbalstīšanu Latvijā, tā būs dažādības veicināšana un pamatojums divkopienu sabiedrības legalizēšanai.

Bet biedrene Tērauda nenoliedz: jau pirms kara esot bijis skaidrs, ka piedāvājums, kas nāk no LTV7, negūst lielu pieprasījumu un auditoriju, tāpēc jau tad bijis lēmums par ieguldīšanu mediju saturā krievu valodā interneta vidē.

Nu kā lai te nepriecājas par tik nopietnu piegājienu divvalodības iesakņošanā! Varbūt pat derētu vēl viens valodas referendums, kur galvenie divi jautājumi būtu: „Cik lielu prieku jums sagādātu otrā valsts valoda? Un kāpēc tieši krievu valoda?”

Joprojām nav skaidrs, kāpēc atparisti - šoreiz Vita Anda Tērauda - tā uzstāj uz vēl vienu resursu krievu valodā, kaut arī Latvijā jau ir LR4, vairāki krieviski raidoši komercradio, arī rus.lsm.lv. Starp citu, kad tas tika veidots, bija apsolījumi, ka tas būšot mazākumtautību medijs. Laikam nesaklausīju pareizi, jo tas komunicē tikai krieviski. Vai tā nav tipiska krievināšana, respektīvi, sabiedrības šķelšana visprimitīvākajā veidā? Visu rakstu var izlasīt šeit:

"Krievu kanālos" Latvija var pazaudēt pati sevi

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā