TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.
©Foto kolāža

Šokējoša karte parāda to, ko stūrgalvīgi negribam atzīt - skopums neatmaksājas

Ekrānšāviņš

Karte, kurā labi redzamas iedzīvotāju algu atšķirības (pēc nodokļu nomaksas) dažādos Baltijas valstu reģionos, daļu Latvijas iedzīvotāju ir šokējusi.

Lai arī jau gadiem tiek runāts par Latvijas arvien pieaugošo atpalicību no abām Baltijas kaimiņvalstīm, šīs runas kaut kā tiek nobīdītas uztveres perifērijā un neuzkrītoši ierindotas “tā runāt neskaitās labais tonis” kategorijā. Šādām runām pat ir izgudrots visai nievājošs tēmturis - #vissirslikti.

Respektīvi, ja norādi, ka kaut kas mūsu valsts pārvaldē nav īsti kārtībā, tātad neesi “pareizs”, jo valsti taču kritizē tikai gobzemieši un viņiem pielīdzinātie. “Pareizi” ir atbalstīt Kariņu, viņa valdību un teikt, “bet kurš tad cits?”. Nevilkšu nekādas paralēles ar dažām citām mūsu kaimiņvalstīm, jo turienes līderi patiešām ir stipri atšķirīgi no mūsējiem, bet tas nenozīmē, ka sauklis “bet kurš tad cits” tāpēc kļūst mazāk kaitīgs sabiedrības veselīgai attīstībai.

Kā redzam no kartes, algu līmenis Latvijas bagātākajā reģionā - Rīgā - ir zemāks nekā Igaunijas trūcīgākajos lauku reģionos. Salīdzinājums ar Lietuvu it kā neizskatās tik graujošs, bet tikai it kā, par ko nedaudz vēlāk. Viļņas un Kauņas reģioni ir Rīgai priekšā, bet Klaipēdas reģions ar Rīgu ir vienā līmenī. Savukārt pārējie Lietuvas lauku reģioni ir vienā līmenī ar Latvijas Pierīgas reģionu. Visa pārējā Latvija kliedzoši atpaliek. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Šokējoša karte parāda to, ko stūrgalvīgi negribam atzīt - skopums neatmaksājas

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā