TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti un skatītākie raidījumi – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.
©Foto kolāža

Putins jau pilnīgi atklāti draud Latvijai, Baltijai un visai pasaulei

Ekrānšāviņš

NATO austrumu flanga valstu vadītāju Bukarestes sanāksmes priekšvakarā Putins nācis klajā ar kārtējām prātulām par vēsturi un fantāzijām par savu vietu šodienas pasaulē. Saucot lietas savos vārdos, viņš atklāti draud Latvijai, Baltijai un visai pasaulei.

Tiekoties ar “jaunajiem uzņēmējiem, inženieriem un zinātniekiem”, Putins paziņoja, ka kopš cara Pētera I laikiem “gandrīz nekas nav mainījies”. Izrādās, Ziemeļu kara laikā krievu cars zviedriem neko neesot atņēmis. Tikai paņēmis atpakaļ to, kas kādreiz esot piederējis Krievzemei. It kā atbildot uz iespējamiem šodienas pārmetumiem, Putins skaļi izklāsta iekšējo dialogu: “Ko līda tur? Atguva un nostiprināja - lūk, ko darīja. Spriežot pēc visa, arī mums liktenis lēmis - paņemt atpakaļ un nostiprināt.”

Putina nervozie, ņirdzīgie smiekliņi, šos vārdus izsakot, liecina par neremdināmu aizvainojumu, kuru viņš gatavs atriebt. Proti, paņemt atpakaļ visu to, kas kādreiz Krievijas impērijai un vēlāk arī PSRS piederējis. Runājot it kā par vēsturi, par Pētera I laikiem, viņš nosauc vārdā Narvu un “tur tālāk rietumu virzienā”.

Putins ir no tiem politiķiem, kuri nekad nekādus ekspromtus neatļaujas. Visas viņa “asprātības” un it kā nejaušas izrunāšanās ir iepriekš rūpīgi izdomātas ar konkrētu nolūku. Arī Narvu viņš nenosauc nejauši. Narva ir kā tāda simboliska, Rietumiem neko neizsakoša pilsēta, kura politiskajā vidē pazīstama ar kādreizējā ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkera Ņūta Gringriča frāzi - cik amerikāņu kareivju būtu gatavi mirt par Narvu? Visu rakstu var izlasīt šeit:

Putins jau pilnīgi atklāti draud Latvijai, Baltijai un visai pasaulei

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā