TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti un skatītākie raidījumi – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.

2.lapa

Minimālo pensiju nepaaugstinās. Cik liela būs pensija vairāk nekā 600 tūkstošiem Latvijas pensionāru no 1. augusta?

Oksana Džadana/ F64

Pensiju indeksācija varētu notikt vēl mēnesi agrāk, nekā to izplānojusi valdība. Saeimas Sociālo un darba lietu komisija, izskatot virkni priekšlikumu pensiju likuma izmaiņām, deva jāvārdu pensiju pārskatīšanai 1. augustā, savukārt skaidru nē teica minimālās pensijas palielināšanai.

Inflācija pašlaik jau ir lielāka, nekā, aprēķinot nepieciešamo finansējumu pensiju indeksācijai, prognozēja Labklājības ministrija. Indeksācija būs liela, sacīja Labklājības ministrijas Sociālās apdrošināšanas departamenta direktore Sandra Stabiņa.

Saeimas opozīcijas deputāts Andrejs Klementjevs kopumā bija iesniedzis vairākus priekšlikumus pensiju likuma grozījumiem, un, runājot par tiem, deputāts norādīja, ka to mērķis nav palielināt pensijas bez pamatojuma, bet gan nodrošināt pensiju maksātspēju, kā arī sniegt atbalstu senioriem šajā dzīves dārdzības pieauguma situācijā, kad daudzi vairs nevarēs apmaksāt izdzīvošanu un var kļūt par sociālo dienestu klientiem. Tas savukārt būtiski palielinās dienestu administratīvo slodzi. Viens no deputāta priekšlikumiem bija palielināt minimālo vecuma pensiju līdz 160 eiro uz noteiktu periodu jeb apkures sezonu - no 1. novembra līdz 30. aprīlim, bet nākamgad - līdz 200 eiro. “Tas ļautu šiem cilvēkiem vieglāk pārdzīvot gaidāmo ziemas periodu,” sacīja Andrejs Klementjevs. Pēc deputāta teiktā, desmit procenti senioru saņem pensijas līdz 200 eiro. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Minimālo pensiju nepaaugstinās. Cik liela būs pensija vairāk nekā 600 tūkstošiem Latvijas pensionāru no 1. augusta?

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā