Jaunā teātra sezona ir atklāta

«Ko īsti nozīmē teātris? Tur ir «melnais caurums», zālē tumsā sēž cilvēki un skatās, kā citi cilvēki tai «melnajā caurumā» izliekas par to, kas viņi nemaz nav. Tas, protams, ir ļoti jocīgi, ja tā padomā,» saka Jaunā Rīgas teātra (JRT) mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis. Viņš par to runās izrādē «Sapņu tulkotāju sekta», ar ko pavasarī JRT atgriezīsies teātra vēsturiskajās telpās.
©Gints Ivuškāns/F64

Bet 2022./2023. gada sezona Latvijas teātros sākas tagad, un «Neatkarīgā» steidz lūkot, ko saviem skatītājiem sarūpējuši Latvijas Nacionālais teātris, Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB), Dailes teātris, JRT un Latvijas Leļļu teātris, Liepājas, Valmieras un Daugavpils teātri, kā arī divi neatkarīgie teātri - Ģertrūdes ielas teātris (ĢIT) un «Dirty Deal Teatro» («DDT»).

Daile sāks ar baroka laikmeta sapni

DAILES TEĀTRA vadība - direktors Juris Žagars un teātra mākslinieciskais direktors Viesturs Kairišs - informē, ka 103. sezonas atklāšana skatītājiem plānota 16. septembrī ar jauniestudējumu «Farinelli un karalis» / Jānis Deinats

Pirmais jauno teātra sezonu atklāja Dailes teātris - lai svinīgi sāktu savu 103. sezonu, teātra kolektīvs sanāca kopā jau 26. jūlijā. Tāpat kā katru gadu, teātrim atsākot darbu, arī šoreiz tapa tradicionālā Dailes kolektīva kopbilde, bet pirms tam teātra vadība - direktors Juris Žagars un teātra mākslinieciskais direktors Viesturs Kairišs - klātesošos informēja par jaunās sezonas redzējumu un radošajām iecerēm.

Dailes teātra 103. sezonas atklāšana skatītājiem plānota 16. septembrī ar Viestura Kairiša jauniestudējumu - kostīmizrādi «Farinelli un karalis». Tā stāsta par baroka laikmeta sapni - kultūru kā aizbēgšanu no ikdienišķās un raupjās dzīves un operu kā šī laikmeta izgudrojumu. Lomās: Ģirts Ķesteris, Artūrs Skrastiņš, Rēzija Kalniņa, Kaspars Dumburs, Juris Bartkevičs, Kārlis Arnolds Avots u.c.

Nākamā pirmizrāde Dailes teātra Lielajā zālē plānota 7. oktobrī, un tā būs ēģiptiešu izcelsmes amerikāņu autora Stīvena Adlija Girgis «pēcnāves komēdija» «Pusnakts šovs ar Jūdu Iskariotu», ko iestudē Mārtiņš Eihe.

«Būs daudz jauniestudējumu, turpināsies arī dažādi starptautiski projekti,» saka Dailes teātra komunikācijas vadītāja Agnese Vārpiņa, norādot, ka konkrētāk par jaunās sezonas radošajām iecerēm Dailes teātris medijus informēs 5. septembrī.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā