Mēs zinām, ko jūs svinējāt pagājušajā nedēļā

Kamēr vēl nebija iesācies pasaules futbola čempionāts Katarā, ģimenes izmantoja iespēju pasvinēt kopā valsts svētkus, jo pēc tam vīri sabučoja raudošās sievas, atvadījās no bērniem un devās mēnesi ilgā komandējumā uz alus pabiem un/vai pie TV kastēm.
©Neatkarīgā

Atskaitot čuhņiešu Kambalu kaut kādā čuhņā sarīkoto preses konferenci par mobinga problēmām čuhņā, nedēļas svarīgākais notikums bija fakts, ka iedzīvotāju skaits pasaulē pārsniedza astoņus miljardus. Tas bija par miljardiņu vairāk nekā pirms 12 gadiem, bet par miljardiņu mazāk, nekā tas būs pēc 15 gadiem. ANO ģenerālais Guķerēšs paziņoja, ka pieaugums saistīts ar cilvēces attīstību, jo cilvēki dzīvo ilgāk, pateicoties higiēnai, kā arī veselības aprūpes un medicīnas attīstībai. Tajā pašā laikā bija atzīmēts, ka iedzīvotāju skaits visstraujāk pieaug Subsahārā. “Kaut kas te neklapē,” aizdomājās latvju bāleliņi.

Valsts svētku atskaņas vēl nevarēja rimties - daudzas prominences joprojām dusmojās, ka prezidentīgais Levitonkuls svētku vakarā mēģinājis šķirt ģimenes, izsūtot ielūgumus uz par godu Latvijas 104. dzimšanas dienai veltīto svētku koncertu un pieņemšanu Nacionālajā teātrī bez otrajām pusītēm - vīriem, sievām vai trešā dzimuma. “Pie 17 dažādiem sieriem, kāpēc mums tas viss jālaiž garām?!” piktojās trešās puses un apelēja pie vispārpieņemtajām normām un etiķetes, kas jāievēro valsts augstākajām amatpersonām. “Atvilksieties vēl ar suņiem, kaķiem, zirgiem, vombatiem, valabijām, oranžajiem kuskusiem un kumodēm, vai ko nu jūs tur būsiet sava jaunā ģimeņu civiltiesiskā regulējuma izpratnē noskatījuši par saviem laulātajiem…” norūca augstākās amatpersonas, vispārpieņemtās normas un etiķetes.

Ņemot vērā to, ka starp Lāčplēša dienu un Valsts proklamēšanas svētkiem bija pagājusi tikai nedēļa, latvju bāleliņus vairāk par svinēšanas iespējām interesēja tai atbilstoši laika apstākļi. Meteomurgologi un citi sinopintiķi prognozēja, ka nedēļas nogalē gaidāms daļēji saulaini daļēji mākoņains un daļēji silti daļēji auksts laiks, kad uz autoceļiem vietām iespējams apledojums un var sākt aizsalt ūdenstilpes, kas it īpaši priecēja riepu servisus un bļitkotājus. Pirmie bruņojās ar uzgriežņu atslēgām un gaidīja gada apgrozījumu, bet otrie ņēma ragavas, makšķeres, voblerus, vizuļus, ēsmas, ledus urbjus, šņabja un bļitkošanas kastes un devās uz upēm, ezeriem un dīķiem, lai tur, uz neesošā ledus sēžot, gaidītu ūdens aizsalšanu.

Pa to laiku Valsts policija un CSDD sāka drošības kampaņu “Nebrauc lempī! Reibumā tava reakcija atpaliek”, ar kuru plašākā sabiedrībā tika kārtējo pēdējo nebeidzamo reizi aktualizēts jautājums, ka cilvēki alkohola reibumā pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus un tādējādi apdraud savu un tuvāko dzīvību. Izskatījās, ka drošības kampaņu rīkotājiem šādas vārdu spēles sāk iepatikties, un satiksmes dalībnieki ar interesi gaidīja nākamās akcijas, kuru provizoriskie darba nosaukumi bija “Nebrauc toņķī, neesi ķitē, vafelē tava erekcija atpaliek” un “Neesi losis, nebrauc pālī, reakcija nav akcija, akācija vai relaksācija”.

Lai cik tas nebūtu dīvaini, neticami un neiespējami, taču trīskājainais ķeblis joprojām nebija salipinājis valdību, lai gan ik dienu tika sists pie krūts, ka pēdējās dienās panākts ievērojams progress un koalīcijas sarunās panākta tāda vai citāda vienošanās par atbildības jomu sadali un vēl kaut ko tikpat progresīvu. Kariņpaps samiernieciski bija gatavs atbalstīt pat apvienoto pīlēnu vēlmi pie nacionāļu pārraudzībā gaidāmās Aizsardzības ministrijas izveidot sava viceministra posteni, savukārt VARAM pārdalē vides, klimata, klimaksa, botoksa un digitālos blokus tikmēr pārkrāmēja no vienas ministrijas uz otru, kamēr beigu galā jaunajai hiperministrijai netīšām pievienoja arī Sporta apakškomisiju, malumednieku inspekciju, boksa federāciju un dziedāšanas stundas.

Apvienoto pīlēnu pats galvenais Pīlēns ieminējās, ka jaunajā valdībā varētu ieviest pat vairākus viceministru amatus atbildības dalīšanai starp partneriem. Par aizsardzības ministra apakšministru bija aptuveni skaidrs, ka viņam varētu iedalīt maziņu, maziņu krēsliņu Aizsardzības ministrijas gaitenītī, iedalīt maziņu, maziņu plintīti un maziņu, maziņu tanciņu, ar ko brīvajā laikā paspēlēties, kā arī ļaut viņam ik pa laikam svinīgo parāžu laikā sarokoties ar Ādažu militārajā bāzē mītošo kaujas kaķi Bultu, bet par pārējiem viceministriem bija mazāka skaidrība.

Un vēl apvienotie pīlēni grasījās piedāvāt potenciālās koalīcijas partijām izstrādāt un parakstīt vēl vienu memorandumdumu, kas būtu iepriekšējā memorandumduma papildināts dumdums. Pēc pīlēnu Pīlēna domām, tajā vajadzētu atspoguļot koalīcijas uzdevumus turpmākajiem gadiem un finansiālo ietvaru, kas palīdzētu ar valdības izveidi virzīties uz priekšu ātrāk. “Bulšits, tas ir, atvainojiet - pilnīgas muļķības!” nezaudējot smaidu sejā un draiski zibinot brilles, LTV “Rīta Pornorāmā” teica Kariņpaps. “Nākamais dokuments būs vai nu valdības deklarācija, vai tualetes papīra rullis Ministru kabineta atejā!”

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā