Nedēļas humors: kā maģistriene Zatleriene profesiju mainīja 

Jauns gads iesākās ar jauniem solījumiem un jaunām apņemšanām, taču ne visiem bija lemts tās piepildīt: par pirmo amatpersonu, kura atlaista no darba 2023. gadā, kļuva jaunā maģistriene Zatleriene, kurai beidzās trīs stundu, trīs pusdienlaiku un trīs dienu ilgais pārbaudes laiks Austrumgaiļezerslimnīcas radioloģijas centra vadītājas pienākumpildes amatā.  
©Neatkarīgā

Par atlaišanas iemeslu kalpoja ieraksts Instagrammā, kurā jaunā maģistriene Zatleriene bija demonstrējusi un influencējusi kosmētikas novitātes, mazliet uzdancojusi rumbu, sambu un čačača, gandrīz uzdziedājusi Kiviča Supernovas pusfinālā neiekļuvušo dziesmu, atļāvusies izskatīties nosodāmi labi, kā arī salīdzinājusi invazīvo radioloģiju ar kosmosu. Nelīdzēja jaunās maģistrienes Zatlerienes taisnošanās, ka jaunu speciālistu piesaistei ir jārunā jauniem speciālistiem saprotamā jaunajā valodā un nevis avīzēs “Rīgas Balss” vai “Padomju Jaunatne”, bet sociālajos tīklos. “Video paustā vēstījuma saturs un forma ir radījusi būtisku uzticības trūkumu, kā arī grāvusi slimnīcas reputāciju,” vēstīja Austrumgaiļezerslimnīca. “Jebkurš uz nāves gultas esošs pacients taču vispirms izanalizēs attiecīgā ārsta ierakstus Instagrammā, TikTokā un OnlyFanā, SanpChatā, Whattsappā un, ieraugot kaut ko nelāgu, zvanīs citām slimnīcām. Pēc mūsu domām, jaunajiem speciālistiem tikai jāprot pareizi uzrakstīt vārdi “poliklīnika”, “ambulance”, “reģistratūra” un punkts.”

Taču skandāls pletās plašumā, tāpēc arī Austrumgaiļezerslimnīcai nācās skaidroties plašāk. Iesākumā slimnīca gribēja klāstīt, ka pirms lēmuma par Zatlerienes iecelšanu pienākumpildes amatā rūpīgi izanalizējusi viņas ierakstus Draugos, skolas sienasavīzē, klases atmiņu kladē, pionieru un komjauniešu svinīgo rīta līniju dienasgrāmatās, kā arī citos tikpat būtiskos ziņu avotos, bet neko reputāciju graujošu nav atradusi, taču ātri saprata, ka ar to šoreiz nekas nebūs līdzēts. Tāpēc tapa daudz nopietnāks un rūpīgi sagatavots slimpadomes skaidrojums, ka patiesībā maģistriene vinnējusi konkursā par kosmētikas izplatīšanu slimnīcas māsiņām un iepazīšanās ar pretējo dzimumu smalkumu koučingā slimnīcas medbrāļiem, taču tobrīd sagadīšanās dēļ bijis vakants arī radioloģijas centra vadītājas amats, tāpēc Zatlerieni lūgts maķenīt pasēdēt arī tur. “Tikai uz brīdi, kamēr centra vadītāja aizgājusi uz kafejnīcu pēc bulciņām, nē, uz “Rimčiku” pāri ielai pusdienās, ā, nē, pareizi - dekrētā!” teica slimpadome. “Kurš gan varēja iedomāties, ka viņa pa to laiku safilmēs seriālu Instagrammai un, kas to lai zina, sāks vēl gatavoties pieaugušo filmas uzņemšanai radioloģijas nodaļas palātās!”

Zatleriene nemaz nemēģināja apstrīdēt to, ka nav pat provējusi pretendēt uz radioloģijas vai kosmosa centra vadītājas amatu, bet kandidējusi kaut kur citur, ko kļūdas pēc uzskatījusi par spa procedūru kabineta vai vismaz sejas kopšanas līdzekļu vairumbāzes saimniecības pārzines vietu. Dīvainā kārtā visi viņai noticēja - arī tam, ka uzvārds šoreiz nav bijis noteicošais šīs kandidatūras izvēlē. Jebkurā gadījumā par nākotni jaunā maģistriene neuztraucās, jo droši varēja pieteikties uz influenceres Miglānes vietu, kamēr krietnā Adriana bija aizņemta ar kandidēšanu uz Eirovīziju. Tāds, lūk, priecīgs stāsts.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā