Latvija nogremdē "Trīs kroņus"

Iespaidīgs fiasko; Latvijas kā pretinieka nenovērtēšana; neizmantotas iespējas; milzīga vilšanās, kas liek ieskatīties spogulī – šādi Zviedrijas mediji raksturo Latvijas hokeja izlases uzvaru pār Zviedrijas izlasi ceturtdaļfinālā Rīgā.
©Ekrānšāviņš

Pēc iespaidīga fiasko zviedri var doties mājās

"Latvija nogremdēja "Trīs kroņus" pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Jauns, iespaidīgs zviedru fiasko pēc neveiklām, enerģiskām un paralizētām pūlēm," - tā par Latvijas hokeja izlases spēli pret Zviedrijas izlasi ceturtdaļfinālā Rīgā vēsta virsraksts Zviedrijas centrālais laikraksts "Swenska Dagbladet".

"Latvija pirmo reizi ir gatava pasaules kausa hokejā pusfinālam. "Trīs kroņi" var doties mājās," raksta laikraksts, atgādinot, ka pirms ceturtdaļfināla Rīgā brīdinājis, ka Latvija ir biedējoša pretiniece. Tāpat laikraksts "Swenska Dagbladet" atgādina, ka latvieši progresēja pēc papildlaika uzvaras spēlē pret Šveici.

"Latvija bija uz izkrišanas robežas no pasaules kausa, taču latvieši mājinieku priekšā piecēlās un panāca izlīdzinājumu 3:3, un, kad meta Kaspars Daugaviņš, bija atlikušas nedaudz vairāk kā piecas minūtes. Ar šo vārtu guvumu Latvija iekļuva pasaules kausa ceturtdaļfinālā uz Slovākijas rēķina," savus lasītājus informē Zviedrijas medijs. "Ārkārtīgi aizraujošs uzdevums," pirms spēles ar Latviju sacījis Zviedrijas hokeja izlases galvenais treneris Sems Hallams.

"Zviedrija tiek izslēgta no pasaules čempionāta. Tas pēc zaudējuma Latvijai ceturtdaļfinālā," raksta otrs Zviedrijas lielākais laikraksts “aftonbladet.se”.

Domā, ka būs viegli, bet tad satiek Latviju

Zviedrijas hokeja izlases leģenda Jonass Bergkvists sarunā ar zviedru mediju "Expressen" skarbi kritizējis valstsvienību pēc zaudējuma Latvijai pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, vēsta “sportazinas.com”.

Bergkvists ar 76 spēlēm izlasē ir mačiem trešais bagātākais hokejists Zviedrijas valstsvienības vēsturē. Šajos dueļos viņš ticis pie 25 vārtiem un 16 rezultatīvām piespēlēm. Jāatzīmē, ka zviedri nav pārvarējuši pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu kopš 2019. gada.

60 gadus vecais Bergkvists uzskata, ka šobrīd hokejisti pārāk viegli uztver Zviedrijas izlases pārstāvēšanu. “Spēlētāji pievienojas izlasei un domā, ka pret mazākām hokeja nācijām būs ļoti viegli uzvarēt. Bet tad tu satiec Latvijas komandu, kas pārpildītas arēnas priekšā parāda kaisli pret hokeju. Tad vairs nevar tikt galā.”

“Viņiem bija iespēja, bet tā netika izmantota. Nežēlojieties, bet mācieties no kļūdām,” skarbs pret Zviedrijas valstsvienību ir Bergkvists. “Tagad mērs ir sasniegts, jo esam palaiduši garām jau pārāk daudz savu iespēju.”

“Grupu turnīrā neviens nesvinēja pēc gūtajiem vārtiem. Tas parāda spēlētāju vēlmi… Ceturtdaļfinālā viņi satika komandu [Latviju], kas ir aizrautīga, un rezultāts ir redzams. Neredzu, ka spēlētājiem būtu kaislība pret hokeju. Man vienalga, vai tā ir Dānija, Ungārija vai Francija… Jābūt vēlmei spēlēt,” Zviedrijas leģendārais hokejists ir kritisks.

Ieradās pēc kaut kā cita

Zviedrijas hokeja izlases galvenais treneris Sems Hallams Zviedrijas sabiedriskajai televīzijai “svt.se” komentējis aizvadīto pasaules čempionāta spēli pret Latviju, raksta “sportazinas.com”.

“Mēs šeit ieradāmies pavisam kaut kā cita dēļ,” izteicies Hallams. “Domāju, ka sākām maču tā, kā gribējām. Mēs ar viņiem diezgan labi tikām galā. Nedomāju, ka neizmantotais piecu minūšu vairākums grauj, bet vienkārši atstāj zināmu iespaidu. Latvija no tā izturēšanas tikai ieguva.”

“Tā ir milzīga vilšanās. Šobrīd esam neticami vīlušies. Mēs šeit ieradāmies kaut kā cita, nevis ceturtdaļfināla dēļ,” atzina Zviedrijas izlases stūrmanis.

Sāk skatīties spogulī

"Zviedrijai tā ir liela neveiksme," saka SVT eksperts Hokans Loobs. Tas iezīmē Zviedrijas ilgāko medaļu "sausumu" kopš pagājušā gadsimta trīsdesmitajiem gadiem. Zviedrija ir aizvadījusi četrus pasaules čempionātus, neaizvedot mājās nevienu medaļu. Tas nav noticis kopš trīsdesmitajiem gadiem, raksta “svt.se”.

"Mēs darām pietiekami daudz, lai uzvarētu spēli, bet neatrodam veidus, kā gūt vārtus. Ir bijusi gara sezona, un šādi finišēt ir grūti," saka Oskars Lindbergs no “SVT Sport”.

Komandas kapteinis Jakobs Silfverbergs bija viens no NHL papildinājumiem, taču uzbrucējam turnīrā neizdevās gūt punktus. "Pirmkārt un galvenokārt, tu esi vīlies sevī... tāpēc tu sāc skatīties spogulī. Ir ļoti skumji, ka ceļojums tagad tuvojas beigām," viņš saka.

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase ceturtdien iekļuva pasaules čempionāta pusfinālā, ceturtdaļfinālā Rīgā ar rezultātu 3:1 uzvarot Zviedriju. Pusfināla spēli pret Kanādu un cīņu par medaļām Latvija aizvadīs nedēļas nogalē Somijā, Tamperē.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā