Komentāri: Putina bijušais pārstāvis apsūdz Maskavas nacionālistus PSRS sagraušanā

Komentē 6

ASV neveiksmīgais karš Afganistānā (2001-2021) paver iespējas ASV sabrukumam un šāds iemesls 2023. gadā liek pievērst daudzkārt lielāku uzmanību nekā iepriekš Kalifornijas Universitātes (Bērkli) profesora Jurija Sļozkina teiktajam:" Es nerunāju par sabrukumu, runāju par to, ka Rietumu civilizācija aizvien retāk sevi redz kā civilizāciju. Tas nenozīmē, ka tā sabruks.(..) – frāze "Rietumu civilizācija" Amerikā akadēmiskajā kontekstā skan nepiedienīgi. Tāpat kā lielākajā daļā Rietumu pasaules." Krievija kā impērija Eiropas nomalē. Intervija ar vēsturnieku Juriju Sļozkinu (lsm_lv)

10.decembris 2023 Atbildēt

Pūtina pārstāvim vairāk nekā taisnība! Tieši tā! Lai sagrautu tagadējo Pūkinisko Krievijas Federāciju, rietumu ideologiem būtu jārunā dien un nakt,cik apspiesti, nebrīvi, apzagti ir krievi, krievu tauta, kā to apzog lielajā federācijas dīķī pārplūdinājušie azeri, armēņi, tadžiki, kazahi, tatāri, afgāņi, utt., utt.. Un nebūs melot! Jau tagad gaisbeiteri krievus sit pat Maskavā, Sanpēterburgā, visur. Rietumiem jāsaka - mēs atcelsim sankcijas pret KF, ja krievi savā zemē atgūs brīvību, ja tā atdalīsies nost no kaudzēm cittautiešu liekēžu.

10.decembris 2023 Atbildēt

Putina Krievija sabruks pati no sevis. Un galvenais iemesls būs fakts, ka Putins ir atmodinājis reliģiskos arhetipus, tos plaši citējot lai attaisnotu iebrukumu Ukrainā. Tikai ļoti uzmanīgi izlasot Jāņa Atklāsmes grāmatu var saprast, ka viss tiešām notiek atbilstoši šiem pareģojumiem. Nākamgad viss arī notiks.

10.decembris 2023 Atbildēt
EDGARS > atis.pried.tis

VIDEO. Donalds Tramps ir nopietns drauds Baltijas valstīm: Es netaisos Eiropas valstis aizstāvēt! Es naudu nedošu! ( Latvijas Avīze, 31.10.2023.)

10.decembris 2023 Atbildēt

Vai Jums, Kluiņa kung', nav bail no nacionālistiskas ASV (America first)? 1991.g. J.Peters, gluži kā Fukujama un miljards fukujamiešu, nesaprata "katastroikas" (A.Zinovjevs) sekas un Rietumu kritienu pēc krišanas kārdinājumā (atzīstot Belovežs darījumu) - "Atceros - tikai trīsarpus gadus vēlāk pēc konferences - 1991. gada augustā (..) ASV vēstniecības 1. sekretāre Džudita Mandel(a) (ar kuru es veselu gadu biju uzturējis kontaktus ik nedēļas) man kādā Maskavas kafejnīcā jautāja:

- Bet vai jums (baltiešiem - J.P.) no nacionālas Krievijas nav vairāk bailes nekā no PSRS?

Par atbildi es tikai paraustīju plecus." ( Kā mēs aizbēgām uz partijas 19. konferenci. / NRA, 05.04.2018.)

10.decembris 2023 Atbildēt

Visas koloniālās impērijas sabrūk. Sabruks arī postsovjetu Krievijas kontinentālā koloniālā impērija.

P.S. Gudri cilvēki izliekas par muļķiem, kad nenosauc PSRS sabrukuma iemeslu. Tas ir viens. Neveiksmīga cīņa par kundzību pasaulē.

PSRS komunisti nesasniedza faktiski pašu izraisītā Otrā Pasaules kara cerētos rezultātus. Staļins pat pats atteicās pieņemt tā saucamo uzvaras parādi Maskavā 1945.g. jūnijā.

Tie, kas taisīja oktobra apvērsumu Krievijā 1917.g., lieliski apzinājās un saprata, ka viņu ekonomiskais murgs blakus kapitālismam ilgstoši nevar pastāvēt. Jo privātīpašums un privātiniciatīva ir daudz progresīvāka sistēma. Visi vienkārši aizmuktu pie kapitālistiem meklējot labāku dzīvi. Tāpēc tika izvirzīta rīcības programma: "Visu zemju proletārieši savienojaties". Arī lozungs par revolūcijas eksportu uz durkļiem. Pirmais eksporta mēģinājums izgāzās ar "Brīnumu pie Vislas." Tāpēc Latvijai bija pirmais brīvvalsts periods. Otro piegājienu gatavoja pamatīgi. Kolektivizācija, industrializācija, masu represijas, Molotova pakts, uzbrukums Somijai un Baltijas okupācija ir viena velnišķa plāna sastāvdaļas. Arī Hitlera uzrīdīšana Polijai. Vispār jau Hitlers praktiski attaisnoja gandrīz visas Staļina cerības. Nobiedēja un iekaroja gandrīz visu Eiropu, ar britiem gan netika galā. Visi šodien zina, ka WW2 izraisīja Hitlers, bet, ka 17.09.39. poļiem uzbruka arī Staļins, it kā pat nepieklājas uzskatīt nemaz par agresiju. 22.06.1941.g. iebrukums PSRS no Vācijas puses bija preventīvs aizsardzības pasākum. Jo pēc 2 nedēļām sarkanarmija būtu uzbrukusi un aizgājusi līdz Gibraltāram, Sicīlijai, Īrijai un Nordkapam. Tālāko apmēŗam zinām. Sovjetiem 1945 vajadzēja pietikt tikai ar pusi no Rietumeiropas. Ekonomisko sacensību PSRS likumsakarīgi zaudēja un banāli bankrotēja.

Elementarno Vatson. Marksisma klasiķus vajag studēt tovarišči!

11.decembris 2023 Atbildēt