Tiek atklāti noslēpumi, ko var izbaudīt, braucot vilcienā

Īstenojoties Baltijas valstu pasažieru dzelzceļa satiksmes atdzīvināšanas projektiem, pieaugs iedzīvotāju vēlme doties ceļojumos ar vilcienu. Eiropā ceļot ar vilcieniem ir ierasta prakse, jo daudzi zina, ka bauda no ceļošanas gūstama ne tikai nonākot galapunktā, bet arī tieši brauciena laikā.
©Depositphoto

Eiropiešiem ir zināmas daudzas lietas, kas palielina baudu no braukšanas ar vilcienu. Lai izbaudītu braucienu vilcienā, vietne "wikihow-fun.com" iesaka trīs metodes. Pirmā no tām ir sevi izklaidēt, otrā metode ir justies komfortabli, bet trešā - cīņa ar stresu!

Kā sevi izklaidēt?

Žurnāls vilcienā var noderēt ilgākam ceļojumam vai īsam braucienam uz un no darba. Varat arī pierakstīt interesantus apkārtējās pasaules novērojumus, domas vai sarunu fragmentus, ko noklausāties. Tas ne tikai palīdzēs jums izklaidēties un pavadīt laiku, bet piefiksētos mirkļus varēs atcerēties arī turpmākajos gados. Varat arī skicēt piezīmju grāmatiņā, ja jums nepatīk rakstīt.

Draudzējieties ar citiem pasažieriem! Ja kāds no pasažieriem šķiet draudzīgs, vilcienā var sadraudzēties. Ja kāds piesaista jūsu uzmanību un pasmaida vai uzdod jums jautājumu, sāciet sarunu. Daudzi cilvēki izklaidējas, iegūstot jaunus draugus, lai pavadītu laiku vilcienā. Tas var būt lieliski garākos braucienos.

Lielisks veids, kā iesākt sarunu, var būt jautājums: "Kur jūs dodaties?" Varat tērzēt par tādām lietām kā atvaļinājums un ceļojumu plāni. Tomēr esiet uzmanīgi. Ne visiem patīk runāt vilcienā. Ja kādam ir austiņas vai viņš ir "ieracies" grāmatā, cilvēks var nebūt atvērts sarunai.

Vilcienā var lasīt. Līdzi paņemot grāmatu, varēsiet izklaidēties garā brauciena laikā. Izvēlieties kādu izklaidējošu daiļliteratūras vai zinātniskās literatūras darbu vai kaut ko līdzīgu vieglai dzejas grāmatai. Varat arī izmēģināt žurnālus par jūs interesējošām tēmām. Ja jūs nodarbojaties ar lasīšanu, brauciens ar vilcienu paies ātrāk.

Skatieties ārā pa logu! Ja ceļojat pa nepazīstamu pilsētu vai lauku apvidu, ainavas uztveršana var būt izklaidējoša pati par sevi. Veltiet laiku, lai vienkārši paskatītos ārā pa logu un novērotu visu interesanto, kas jums slīd garām.

Vilcienā var klausīties mūziku. Paņemiet līdzi “iPhone”/”iPod” vai kādu citu ierīci, kas atskaņo mūziku. Varat ieslēgt mūziku un izmantot to, lai izklaidētos un atpūstos, izbaudot braucienu ar vilcienu. Lai pavadītu laiku, varat ne tikai klausīties mūziku, bet arī, piemēram, radio šovus. Varat lejupielādēt un skatīties filmas un TV pārraides.

Spēlējiet spēles savā tālrunī. Ja paņēmāt līdzi viedtālruni, izmantojiet to spēļu spēlēšanai. Lejupielādējiet populāras spēles, piemēram, "Candy Crush", vai spēlējiet vienkāršas kāršu spēles. "Pazaudējot" sevi jautrā tālruņa lietotnē, varat pavadīt laiku vilcienā un izklaidēties. Izvēlieties spēles, kuras varat spēlēt ar draugiem, piemēram, "Draw Something", lai jūs varētu sazināties ar draugiem no attāluma.

Kā saglabāt komfortu?

Regulāri ēst un dzert. Pirms brauciena ar vilcienu noteikti iesaiņojiet līdzi uzkodas un ūdens pudeli. Ja neēdat un nedzerat, tas var veicināt dehidratāciju, paaugstināt jūsu vispārējo stresa līmeni un radīt diskomfortu. Ja jums beidzas ēdiens, apmeklējiet vilciena restorānvagonu, lai paķertu kaut ko ēdamu. Noteikti savā somā ievietojiet veselīgas uzkodas, jo sabalansēts uzturs var palīdzēt pārvaldīt emocijas. Ņemiet līdzi, piemēram, svaigus augļus un dārzeņus, pilngraudu čipsus vai maizi. Ja vilcienā ir restorānvagons, apmeklējiet to. Maltīte var palīdzēt justies uzlādētam.

Celieties un pārvietojieties! Var būt neērti sēdēt ilgu laiku, tāpēc vajadzētu periodiski piecelties un pārvietoties pa vilcienu. Varat staigāt augšup un lejup pa ejām vai apmeklēt tādas vietas kā bārs un ēdamzona. Ja vilcienam ir skatu laukums, dodieties tur, lai aplūkotu ainavu. Tas var nodrošināt izklaidi papildus tam, ka varat labi izkustēties.

Valkājiet ērtu apģērbu un apavus! Izvēlieties brīvu apģērbu, piemēram, džinsus un T kreklu, un valkājiet ērtākos apavus. Tādi apavi kā flipflopi un sandales var lieliski noderēt braucienā ar vilcienu, jo visa ceļojuma laikā jūsu kājas netiks iespiestas neērtos apavos. Jo ērtāk jūtaties, jo lielāka iespēja, ka izbaudīsiet savu ceļojumu.

Guliet, cik vien var! Ja, braucot ar vilcienu, esat saspringts, miegs var būt lielisks risinājums. Tas ir īpaši svarīgi nakts braucienos, jo, iespējams, jutīsiet lielāku stresu, ja nesaņemat pietiekami daudz miega. Ņemiet līdzi, piemēram, spilvenu vai segu, lai varētu saritināties un nedaudz pagulēt vilcienā. Pulkstenī vai tālrunī iestatiet modinātāju, kas jūs pamodinās, lai nepalaistu garām savu pieturu.

Varat paņemt līdzi bezrecepšu miega līdzekļus, piemēram, melatonīnu, kas palīdzētu aizmigt, taču pārliecinieties, kā tas mijiedarbojas ar citām zālēm, kuras lietojat.

Rezervējiet guļamvilcienu nakts braucienam. Šādi vilcieni maksā nedaudz dārgāk, bet var būt tā vērti, ja jums priekšā ir garš ceļojums. Ja jums ir grūtības aizmigt sēdvietā un vairākas dienas būsiet ceļā, labāk ieguldiet vilcienā ar guļamvietu, lai naktī varētu apgulties. Labāk ņemiet līdzi savus spilvenus un segas, jo guļamvilcienu gultas ir diezgan plānas.

Cīņa ar stresu

Plānojiet uz priekšu, cik vien iespējams. Jo vairāk plānojat, jo mazāka ir stresa iespējamība. Pirms brauciena ar vilcienu rūpīgi sakārtojiet visu nepieciešamo. Glabājiet bieži lietojamos priekšmetus, piemēram, maku, viegli sasniedzamās vietās. Izdrukājiet savu maršrutu, lai varētu sekot līdzi savam ceļojumam.

Praktizējiet apzinātību. Ja jūs sākat justies nemierīgi, praktizējiet uzmanību. Tas nozīmē paturēt prātu tagadnē. Koncentrējieties uz savu fizisko vidi un noskaņojieties uz visām maņām. Varat arī koncentrēties uz dabisko elpas ritmu, kas palīdzēs jums nomierināties.

Izmantojiet stresa mazināšanas lietotnes. Pirms ceļojuma varat lejupielādēt savā tālrunī lietotnes, kas vērstas uz stresa mazināšanu. Dažas lietotnes nodrošina nomierinošu mūziku vai skaņas, bet citas palīdz meditēt. Citās lietotnēs tiek piedāvātas spēles un mīklas, kurām nepieciešama visa jūsu uzmanība, novēršot prātu no jebkādām ar ceļošanu saistītām raizēm.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā