Holivudas superzvaigzne Kristena Stjuarte uzņems filmu Latvijā

Viena no Holivudas labāk apmaksātajām aktrisēm Kristena Stjuarte visai klusiņām ieradusies Latvijā. Viņa pamanīta, pateicoties Ikšķiles restorāna “Brandins” publicētajai bildei sociālajos tīklos.
©Depositphotos

Taču izrādās, ka viņa jau pērn decembrī bijusi Latvijā, kur meklējusi vietu, lai uzņemtu pati savu filmu “Hronoloģija”, kurā, kā viņa izsakās žurnālam “Rolling Stones” “būtu viņa pati”.

Šajā pašā žurnālā viņa izsaka apbrīnu par Latvijas brīnišķīgo, daudzveidīgo dabu. “Tur ir plašas smilšainas pludmales kā Floridā, bet turpat netālu tādi meži kā Klusā okeāna piekrastes Ziemeļrietumos.” Viņa uzskata, ka Latvijā filmu varēs uzņemt krietni lētāk, lai arī apzinās, cik tas būtu dīvaini - uzņemt filmu ārpus Holivudas sistēmas. Viņa cer veidot filmu nedaudz intīmā atmosfērā. “Es nevēlos redzēt 80 cilvēkus uzņemšanas laukumā,” viņa saka.

Intervijā žurnālam “Rolling Stones” Stjuarte izsaka cerību, ka ieradīšoties Latvijā vēl pirms filmēšanas sākuma, kas paredzēts martā, jo cerot uzņemt dažas ainas ar sniegu. Nez vai viņai tas izdosies, jo šogad februāris Latvijā ir samērā silts un sniegs pārsvarā jau nokusis.

Kristena Stjuarta (Kristen Jaymes Stewart) dzimusi 1990. gada 9. aprīlī Losandželosā. Vislabāk pazīstama ar lomu vampīru filmu sērijā “Krēsla”. Par lomām ir saņēmusi vairākas balvas. 2012. gadā tikusi atzīta par vislabāk pelnošāko Holivudas aktrisi.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā