Tā nav godīga spēle pret Baltkrievijas hokejistiem un līdzjutējiem!

Sociāldemokrātiskā partija “Saskaņa” nosoda Baltkrievijas varasiestāžu rīcību, patvaļīgi nosēdinot pasažieru lidmašīnu Minskā. Tas ir neattaisnojams aviopārvadājumu noteikumu pārkāpums, apdraudējums pasažieru drošībai, ko starptautiskā sabiedrība nevar atstāt bez ievērības.
©Oksana Džadana/ F64

Vienlaikus mēs uzskatām, ka LR ārlietu ministra E. Rinkēviča atbildes reakcija uz notikušo nav adekvāta. Baltkrievijā hokeju mīl ne tikai valsts vadītājs, kura ievēlēšanas leģitimitāte ir apšaubāma, bet rīcība, apspiežot opozīciju - nepieļaujama. Baltkrievi kā savas valsts patrioti jūt līdzi savai komandai, pārdzīvo par tās spēli neatkarīgi no tā, vai viņiem patīk vai nepatīk karogs, zem kāda Baltkrievijas vienība pieteikta pasaules čempionātā.

Politiskā cīkstēšanās ap karogu, vēl jo vairāk mudinājums izraidīt komandu no Rīgas - tas viss rada stresu Baltkrievijas hokejistiem un tās līdzjutējiem. Tā nav godīga spēle no Latvijas kā čempionāta uzņēmējvalsts puses, no Latvijas kā Baltkrievijas hokeja komandas konkurentes.

Mēs uzskatām, ka ārlietu ministra E. Rinkēviča rīcība pārkāpj robežu, kas atdala sportu no politikas, tā vērsta uz savas popularitātes vairošanu, nevis Latvijas valsts interešu aizstāvību.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā