Saeimas "Saskaņas" frakcija atbalsta veselības ministra D. Pavļuta demisijas pieprasījumu

Saeimas “Saskaņas” deputāti šodien frakcijas sēdē nolēma atbalstīt veselības ministra Daniela Pavļuta demisijas pieprasījumu.
©Saeimas “Saskaņas” frakcija
Deputāti uzskata, ka par haosu epidemioloģiskās krīzes vadībā ir atbildīga visa valdība kopumā, tomēr pirmām kārtām tā jāuzņemas tieši nozares ministram.

“Ir skaidri redzams, ka D. Pavļuts neprot komunicēt ar mediķiem, ka viņa darba stils tikai padziļina domstarpības. Ar ārstniecības speciālistiem netiek apspriesti nepieciešamie risinājumi, tā vietā pieņemti voluntāri lēmumi, par kuriem mediķi uzzina pēdējie. Veselības ministrs ir personīgi atbildīgs par bezjēdzīgā vakcinācijas biroja izveidi un dārgajām reklāmas kampaņām, kas nedeva rezultātu. Viņam ir jāatbild par vasarā zaudēto laiku un nepamatoti atlikto rīcību, kad kļuva skaidrs epidēmijas apmērs rudenī. Pašlaik par ministra augstprātīgo attieksmi, neuzklausot ekspertu ieteikumus un ignorējot mediķu vajadzības, tiek maksāta pārāk augsta cena. Ja D. Pavļuts pats nesaprot savu atbildību par notiekošo, tad Saeimai viņam uz to ir jānorāda,” uzskata “Saskaņas” frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

“Saskaņas” deputāti arī atzīmē, ka veselības ministrs nav iestājies par nozares vajadzībām, Saeimā aizstāvot 2022. gada budžetu, kas pārkāpj mediķiem dotos solījumus atalgojuma sakārtošanas jomā.

“Kā pēc šādas rīcības var prasīt medicīnas jomas vispārēju mobilizāciju, ja iepriekš ministrs ir parādījis, ka neuzņemas atbildību par viņiem solīto?” norāda J. Urbanovičs.

Saeimas “Saskaņas” frakcijas deputāti aicina D. Pavļutu demisionēt, lai vēl vairāk nepadziļinātu uzticības krīzi starp mediķiem un valdību. Taču, ja ministram trūkst vīrišķības atzīt savu nepiemērotību šim amatam, frakcija atbalsta pieprasījumu par ministra nomaiņu.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā