Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā

Dombrava: Gaidāmās sarunas pie Rinkēviča "nekādā ziņā" nenozīmē piecu partiju valdību

© Romāns Kokšarovs/f64

Trešdien pie Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča gaidāmās partiju sarunas "nekādā ziņā" nenozīmē kopēju piecu politisko spēku valdību, šādu pozīciju aģentūrai LETA pauda Nacionālās apvienības (NA) politiķis, Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Jānis Dombrava.

Valsts prezidents Rinkēvičs trešdien uz kopīgu tikšanos aicinājis "Jaunās vienotības" (JV), Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), "Apvienotā saraksta" (AS), NA un "Progresīvo" pārstāvjus.

Dombrava aģentūrai LETA vērsa uzmanību, ka šodien notikušajās Valsts prezidenta un NA sarunās par šādu plašu koalīciju neesot ticis runāts.

Sarunā ar Rinkēviču ticis skarts jautājums par NA ideoloģiskajiem iebildumiem pret sadarbību partiju "Progresīvie". Vaicāts konkrētāk, NA politiķis aģentūrai LETA salīdzinājumā izteicās, ka no "nacionālo interešu puses" "Progresīvie" neesot iesaistāmi valdības veidošanā, līdzīgi kā partijas "Stabilitātei" pārstāvji.

NA noteikti piedalīsies Valsts prezidenta organizētajā sarunā, bet tas "nekādā ziņā" nenozīmējot kopēju piecu partiju valdību.

Vaicāts, vai iespējamā citu partiju valdība ar "Progresīvo" dalību iezīmē NA virzīšanos uz palikšanu opozīcijā, Dombrava uzsvēra, ka ir pretējās domās, jo opozīcijā "droši var turpināt palikt" paši "Progresīvie".

NA politiķis akcentēja, ka esošās valdības partijām ir vairākums, lai varētu izveidot jaunu valdību, un ka "mākslīgs paplašinājums" tai nav nepieciešams.