Latvijā radīta unikāla privātskolotāju platforma „Multi Box” ērtākai bērnu un vecāku ikdienai

18.08.2020. Helmuts Nikandrovs Abonē digitālo avīzi Neatkariga.lv bez maksas
 
Olga Terentjeva ar meitu Eriku (no kreisās) un Viktorija Jačmenkina-Radčenko ar meitu Kseniju ©Publicitātes foto

Nereti biznesa idejas top brīdī, kad persona sastopas ar kādu problēmu, kurai vēl neviens nav izdomājis kvalitatīvu risinājumu. Šādā situācijā nonāca arī Viktorija Jačmenkina-Radčenko un Olga Terentjeva, kas saprata, ka viņu meitām, lai pilnībā apgūtu skolā noteikto mācību programmu, ir vajadzīgas privātstundas. Taču atrast pieredzējušu, profesionālu, ieinteresētu privātskolotāju nav bijis viegls uzdevums, turklāt bērnu vešana uz privātstundām aizņēmusi daudz laika, ko būtu iespējams veltīt kopīgai atpūtai. Viktorijā un Olga nolēma - jāveido platforma, kur privātstundas notiktu online režīmā. Tā arī radās „Multi Box”.

Saved kopā bērni

Olgai un Viktorijai bija kopīga vēlme saviem bērniem dot vislabākos izglītības pamatus. Viktorija pirms pievēršanās biznesa videi bija interjera dizainere, bet Olga strādāja finanšu un apdrošināšanas jomā. Viņas saveda kopā viņu atvases, jo meitenes mācījās vienā klasē starptautiskā skolā, kur mācību valoda ir angļu un vācu valoda. „Mēs sapratām, ka, pirmkārt, nav tik viegli atrast kvalitatīvu privātskolotāju, un, otrkārt, visgrūtāk ir apvienot darbu, mājas un vadāt bērnu uz papildu nodarbībām. Meklēšanas procesā, risinot laika un transporta problēmas, kā arī apspriežot visas nianses, radās kopīga iecere ‒ atrast labu privātskolotāju un mācīties, neizejot no mājām. Tātad no mammu multifunkcionālās dzīves ir dzimis „Multi Box” ‒ tiešsaistes apmācību platforma, kas domāta bērniem no 5 gadu vecuma,” stāsta Viktorija.

Olga papildina: „Mēs šo platformu veidojām ilgi un rūpīgi, pārdomājot visas detaļas un nianses, lai process no reģistrācijas līdz rezervēšanai un apmācībām būtu pēc iespējas ērtāks un komfortabls! Izveide prasīja gandrīz gadu.”

Izaicinošie pedagogu meklējumi

Kā stāsta jaunās uzņēmējas, daudz laika aizņēma ne tikai pašas platformas izveide, bet arī pedagogu atrašana. „Mēs ļoti rūpīgi izvēlējāmies skolotājus, kuri tika pārbaudīti, mācot mūsu pašu bērnus (mēs esam ļoti pateicīgas saviem bērniem par viņu pūlēm un pacietību). Mēs nepieņēmām kuru katru skolotāju, jo papildus profesionālajām īpašībām un pieredzei mums ir ļoti svarīga arī skolotāja spēja veidot kontaktu ar bērnu vai pieaugušo studentu, kā arī spēja ieinteresēt un noturēt uzmanību ar interaktīvu materiāla noformējumu un pasniegšanu. Jāteic, ka visproblemātiskāk bija atrast latviešu valodas skolotājus, kā arī pedagogus kopumā, kuri gatavi savu pasniegšanas metodi pielāgot tiešsaistes apmācībai. Tagad pedagogi atzīst, ka pielāgošanas process bija tā vērts, jo tagad viņiem ir interesantāk un ērtāk strādāt,” norāda Viktorija. Arī izglītojamajiem šāda mācīšanas pieeja patīk. „Jaunajai paaudzei nav un nebūs problēmu ar apmācību un komunikāciju online režīmā,” secina Olga. Starp citu, platformā ir iespēja pieteikties vienai bezmaksas nodarbībai, lai saprastu, vai piedāvātais pakalpojums apmierina.

Starts veiksmīgs

„Multi Box” savu darbību uzsāka šā gada janvāra vidū. Kopumā interesentiem ir pieejami 16 pedagogi, kas nodrošina latviešu, angļu, vācu, franču, krievu, ķīniešu, itāļu un spāņu valodas, kā arī matemātikas nodarbības. Lai pieteiktos apmācībām, jāapmeklē mājaslapa www.multibox.lv, tad jāizvēlas interesējošā nodarbība, pedagogs un nodarbības laiks. Lai notiktu nodarbība, vajadzīgs dators vai planšete ar interneta pieslēgumu un „Skype”. Lai arī platforma darbojas 7 mēnešus, gan Olga, gan Viktorija uzskata, ka starts bijis veiksmīgs un piedāvājums sasniedzis daudzas dzirdīgas ausis, kas vēlas šo pakalpojumu izmantot. „Redzam, ka daudzi meklē privātskolotājus, jo skolas programmas ir pārslogotas, bērni nespēj tik līdzi mācību vielai, viņiem vajadzīga individuāla pieeja, bet nereti vienā klasē ir ļoti daudz skolēnu un pedagogs nespēj visiem veltīt pienācīgi daudz laika. Daudzās skolās valodas pasniegšanas metodes ir novecojušas,” secina Olga. Interese par „Multi Box” iespējām ir arī daudziem pieaugušajiem, kas paši vēlas papildināt zināšanu bagāžu. Arī viņiem privātstundas ir pieejamas.

““Multi Box” ir vecāku radīta platforma, kura palīdz nodrošināt dzīves komfortu un efektivitāti mūsdienu dinamiskajā daudzuzdevumu realitātē. Kopā ar mums ir viegli, ērti un kvalitatīvi mācīties gan bērniem, gan pieaugušajiem,” akcentē jaunās uzņēmējas.

UZZIŅAI: www.multibox.lv

APMAKSĀTA PUBLIKĀCIJA

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā