Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Tiesa nolemj paturēt apcietinājumā BKUS lietā aizturēto Lisenko

Rīgas apgabaltiesa šodien nolēma paturēt apcietinājumā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) saimniecisko direktoru Aivaru Lisenko, kurš pirms nepilnām divām nedēļām tika aizturēts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktajā kriminālprocesā par iespējami nelikumīgām darbībām saistībā ar slimnīcas būvdarbu iepirkumiem.

Kā apstiprināja Lisenko advokāts Varis Klotiņš, tiesa šodien atstājusi negrozītu viņa klientam iepriekš piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu. Pats Lisenko norādot, ka viņš neko noziedzīgu nav izdarījis, piebilda Klotiņš.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, citām šajā lietā apcietinātajām personām tiesa drošības līdzekļus varētu pārskatīt ceturtdien, 19.novembrī. To apstiprināja arī apcietinātā SIA "Projektu vadības un attīstības birojs" pārstāvja advokāts Rinalds Bušs.

Kā ziņots, divas BKUS amatpersonas un trīs fiziskās personas KNAB tur aizdomās par noziedzīgu nodarījumu pastrādāšanu pēc septiņiem Krimināllikuma pantiem - dienesta pilnvaru pārsniegšana, dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana, kukuļņemšana, kukuļdošana, komerciālā uzpirkšana, dokumentu viltošana un krāpšana.

Šajā lietā apcietināts slimnīcas valdes loceklis un ekonomikas direktors Arnis Kramzaks, slimnīcas saimnieciskais direktors Lisenko, kā arī divas privātpersonas. Piektajai aizturētajai personai - Kramzaka dzīvesbiedrei - KNAB nav lūdzis piemērot ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli.