Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Pirmdien sals nedaudz atslābs; naktī lielākais aukstums gaidāms valsts dienvidu daļā

© f64.lv, Kaspars Krafts

Svētdien plkst.14 gaisa temperatūra Latvijā bija no -6,7 grādiem Kolkā līdz -21,2 grādiem Staļģenē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Svētdienas vakarā un naktī uz pirmdienu daudzviet Zemgalē, kā arī Kurzemes un Latgales dienvidu daļā gaisa temperatūra pazemināsies līdz -20..-25 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Siltākais laiks, pateicoties mākoņiem, naktī gaidāms Ziemeļvidzemē, kur gaisa temperatūra būs -8..-13 grādi, Rīgas līča krastā Salacgrīvas novadā gaiss iesils līdz -4 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien gaidāma no -3 grādiem vietām Kurzemē un Ziemeļvidzemes piekrastē līdz -9..-14 grādiem valsts lielākajā daļā.

Mākoņi daļēji segs debesis un laiks būs visai saulains. Galvenokārt Kurzemē, Ziemeļvidzemē un Latgalē snigs, dažviet Kurzemes rietumos iespējama stipra snigšana.

Gan naktī, gan dienā galvenokārt pūtīs lēns rietumu un dienvidu vējš.

Rīgā pirmdien gaidāms neliels mākoņu daudzums, bez būtiskiem nokrišņiem. Vējam lēni pūšot no dienvidiem, dienvidrietumiem, gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz -16 grādiem, piepilsētā - līdz -20 grādiem; dienā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -10 grādiem.