Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Nacionālā apvienība premjera amata kandidātam varētu virzīt Siguldas mēru Mitrevicu

© Publicitātes foto

Gatavojoties rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, politiskie spēki jau sākuši domāt par iespējamiem premjera amata kandidātiem.

Iepriekšējās Saeimas vēlēšanās Nacionālās apvienības (NA) premjera amata kandidāts bija Roberts Zīle - pašreizējais Eiropas Parlamenta deputāts. Kā viņš pats pirms pāris mēnešiem atklāja intervijā laikrakstam “Diena”, šajās Saeimas vēlēšanās viņš vairs nestartēs kā premjera amata kandidāts.



"Es nebūšu partijas premjera amata kandidāts. Vēlēšanu kampaņā es, protams, piedalīšos, ņemot vērā reitingus, kurus mēs esam mērījuši, es nekautrējos, tāpat kā Valdis Dombrovskis, palīdzēt savai partijai priekšvēlēšanu kampaņās," toreiz sacīja R. Zīle. Viņš savu turpmāko politisko darbību saista ar Eiropas Parlamentu un vispār Eiropas Savienības jautājumiem, kuros viņš jūtoties pēdējos gados daudz ieguldījis un kas arī dod rezultātu attiecībās ar citu valstu politiķiem. "Šādā veidā Latvija un Baltija var izdarīt daudz vairāk, nekā darbojoties viena," uzsvēra politiķis.



Emila Jakrina ieraksts mikroblogošanas vietnē “Twitter” liecina, ka Nacionālās apvienības premjera kandidāts varētu būt pašreizējais Siguldas mērs Uģis Mitrevics.

Ziņu aģentūras "Leta" apkoptā informācija par U. Mitrevicu liecina, ka viņš ir izglītojies Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes māketinga specialitātē un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Mežsaimniecības fakultātes mežsaimniecības specialiātē. Savulaik viņš ir strādājis Gaujas Nacionālajā parkā, bijis Siguldas domes deputāts un nu jau vairākus sasaukums domes priekšsēdētājs.