Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rindas kā kovidlaikā! Sarkandaugavā atver jaunu veikalu

Mego veikala atklāšana Sarkandaugavā © Portāls NRA

Šodien Rīgā, Tilta ielā, tiks atklāts mazumtirdzniecības veikals "Mego", kura izveidē kompānija investējusi četrus miljonus eiro,

Jau no agra rīta pie veikala veidojās rindas.

Veikalu tīkla mārketinga vadītājs Aleksandrs Afanasjevs atzīmē, ka līdz ar veikala atvēršanu uzņēmums ir labiekārtojis arī apkārtējo teritoriju, uzstādot soliņus, apgaismojumu un velosipēdu novietnes.

Viņš norāda, ka veikals tapis kādreizējā kino "Aurora" ēkas vietā, tādēļ veikalā pēc iespējas precīzi tikusi atdarināta vēsturiskās ēkas arhitektūra un iekštelpu, kā arī tirdzniecības zāles labiekārtojums. Tāpat arī ēkas fasādes krāsu toņi ir izvēlēti līdzīgi vēsturiskajai apbūvei.

Kopumā Latvijā ir 91 "Mego" tīkla veikals.

Jau vēstīts, ka 2021.gadā "Mego" grupa strādāja ar 187,689 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt grupas peļņa saruka par 15,8% - līdz 4,255 miljoniem eiro. Grupas darbības rezultāti 2022.gadā pagaidām nav publiskoti.

Kompānija "Mego" reģistrēta 1999.gadā, un tās pamatkapitāls ir 20 000 eiro. Grupā ietilpst uzņēmumi SIA "Lenoka" un SIA "EzerMeg".

"Mego" īpašnieki ir SIA "Gruodis" (62%), kura lielākais īpašnieks ir maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā apsūdzētais Aleksandrs Babenko, SIA "Blackrock Holding West" (10%), kas pieder Grigorijam Vovkam, un SIA "Blizzard Holding" (10%), kas pieder Aleksandram Morozam. Tāpat "Mego" īpašnieks ir Dimitrijs Karbanovs (18%).