Lieldienu pasākumi un pavasara svinēšana Latgalē

Pavasaris ir laiks, kad daba spridzīgi mostas un rītos pasauli modina putnu dziesmas. Šajā laikā ikvienam ir iespēja doties pastaigās un baudīt pavasara atnākšanu! Latgales Tūrisma asociācija apkopojusi interesantas aktivitātes visā Latgalē, kuras aicina izbaudīt mazus un lielus svinētājus!

2.lapa

Daugavpils novads garšās un krāsās

Atpūtas kūrorts “Silene Resort & SPA” Lieldienās piedāvā ikvienam pastaigu pa parku, ieelpot svaigu priežu meža gaisu. Iepazīt vai atkal redzēt Silenes mini Zoo iemītniekus, izšūpoties šūpolēs, nodegustēt un iegādāties “Silene Šmakovku”, kā arī kūrorta restorānā varēs izbaudīt īpašus Lieldienu piedāvājumus no šefpavāra, līdzi ņemšanai mājās vai pastaigas laikā pa parku, kā arī atpūšoties pavasarīga ezera krastā.

Latgales dabas valdzinājumu un pavadīt jaukus mirkļus rāmā Virognas ezera krastā var atpūtas bāzē “Virogna”, kur ir iespēja izolēties atpūtas namiņos kopā ar ģimeni, baudīt rāmas pastaigas un gardos ēdienus.

Pēc visgaršīgākajām Lieldienu skursteņkūkām jādodas uz Kalkūnes pagastu, kur Atpūtas laukumā “Augustplatz” viesmīlīgā saimniece Svetlana cienās ar īpašām Lieldienu skursteņkūkām ar jaunām piedevām: valriekstiem vai dehidrētām zemenēm. Ģimenes ar bērniem tepat, svaigā gaisā, ārā pie galdiņa varēs krāsot papīra olas. Skursteņķūku ceptuvīte darbosies 2.,3. un 4. martā.

Viesu māja “Kaķis krūzē” piedāvā īpašu gardumu Lieldienām. Te var iegādāties sulīgu un garšīgu pildītu līdaciņu, kura lieliski izrotās jūsu Lieldienu svētku galdu un priecēs visu ģimeni.

Jauku Lieldienu noskaņu radīs saulainas pastaigas pa Daugavpils novada takām un parkiem. Lieldienās var baudīt dabas parka “Daugavas loki” burvību un doties uz atpūtas parku “Stalkers”, kur Daugavas krastā, meža ielokā var priecēt acis ar pasakainiem dabas skatiem, šūpoties šūpolēs un pētīt parka interesantos un savdabīgos vides objektus.

No 21 metru augstā Vasarģelišķu skatu torņa var baudīt skaistus skatus. Atpūtas vietā pie skatu torņa var piekopt latviešu unikālo Lieldienu tradīciju - šūpoties šūpolēs.

Dodieties pastaigā pa plašo Lielbornes muižas parku, izstaigājiet 2 km garo pastaigu taku un meditējiet Daugavas upes krastā. Muižas komplekss sniedz arī plašas nakšņošanas iespējas.

Savas Lieldienu brīvdienas tu vari pavadīt arī aktīvi sportojot. Laivu un plostu noma “Beibuks” piedāvā sporta inventāra nomu un dažādus ūdens maršrutus.

Uzmanību: Ievērojot valstī noteiktos pulcēšanās ierobešojumus, aktivitātes var būt plānotas vienas mājsaimniecības ietvaros vai individuāliem apmeklētājiem. Lai noskaidrotu vairāki sazinieties ar pasākumu organizētājiem.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā