Jaunie tūrisma objekti Latgalē: gliemežu sacensības un griķu saldējums Preiļu novadā

Laikā, kad koronavīrusa dēļ ceļošana ārpus Latvijas joprojām ir apgrūtināta, ir lieliska iespēja apskatīt Latvijas skaistākās un mazāk zināmās vietas. Tādas ir arī Preiļu novadā.

2.lapa

Gardā atpūta

Publicitātes foto

Iespēju uzgleznot savu ideālo piparkūku ir sarūpējusi z/s “Kalni” saimniece Irēna Koleda. Piparkūku meistarklasē ikviens var uzgleznot un izrotāt savu piparkūku. Tāpēc šis piedāvājums varētu padarīt īpašus arī jūsu svētkus - kāzas, dzimšanas dienu, vecmeitu ballīti u.c. Saimniecība, kas atrodas Pelēču pagasta Kotleros, piedāvā arī pastaigu pa skaistu, iekoptu dārzu un mājas vīna degustāciju.

Savukārt ģimenes uzņēmums - terases kafejnīca “Pampūkas”, kas atrodas Preiļu parka pludmales teritorijā (Daugavpils ielā 53A), piedāvā nobaudīt gardas “pampūkas” un 100% dabisku mājas saldējumu (rabarberu, meža zemeņu, griķu, kā arī Preiļu “Čedara” siera saldējumu). Šajā sezonā kafejnīca piedāvās arī vegānu un bezglutēna “pampūkas” u.c. gardumus. Kafejnīca ir atvērta tikai vasarā - no Mātes dienas maijā līdz Tēva dienai septembrī.

Lielā zivs no Preiļiem

Publicitātes foto

Lai gan Preiļu novads nav ezeriem bagāts, arī te dzīvo kaislīgi makšķernieki. Jaunam vietējam puisim Raineram, kurš kopš dzimšanas braucis līdzi makšķerēt un tagad gandrīz visu savu brīvo laiku pavada pie ūdeņiem, radās ideja piedāvāt makšķerēšanas gida pakalpojumu pa Latgales ezeriem un upēm. Tā ir iespēja iemācīties makšķerēt tiem, kas nezina, ar ko sākt, vai jau zinošiem makšķerniekiem gida instruktora pavadībā atklāt jaunas zvejas vietas Latgalē. Pieteikties var pa telefonu 371 28179580.

Ideāla vieta makšķerēšanai un atpūtai ir viesu māja “Duni”, kas atrodas Pelēču ezera krastā.

Dabā ir spēks, tikai jāmāk tas saskatīt un paņemt. Klusums un miers, ezers, priežu mežs, tas viss, lai varētu atjaunot spēku un iegūt sirdsmieru. Tieši Pelēču ezera krastā atrodas šāda atpūtas vieta - . Šajā sezonā viesiem tiks piedāvātas arī naktsmājas jaunajā viesu mājā. Pieejams plosts, labiekārtota ugunskura vieta, laiva, katamarāns.

Labsajūtai un izklaidei

Kad Preiļu novads izstaigāts un izbraukāts krustu šķērsu, var izbaudīt gara un miesas atdzimšanu lauku SPA “LabaSajūta”, kas atrodas Preiļu pagasta Dzeņu mājās. Saimniece Kristīne ir izcila pirtniece un masiere, dzīvo saskaņā ar dabu un veido dabisku vidi sev apkārt. Piedāvājumā dažādas tējas, paštaisīti skrubji un citi kosmētiskie dabas līdzekļi, meistarklases, pirtī iešanas rituāli, masāžas. Pēc procedūrām ir iespējams turpināt baudīt mierpilno atpūtu lauku mājā, kura ir gaumīgi atjaunota un omulīgi iekārtota.

Ja tuvojas svētki (dzimšanas diena, krustības, vecmeitu ballīte, kāzas u.c.) un vēlies to pavadīt īpašāk un radošāk, tad porcelāna darbnīcai “Piece of Touch”(Jaunā ielā 8, Preiļos) ir piedāvājums tieši šādam gadījumam - meistarklase, kurā var izbaudīt radīšanas procesu un mājīgā atmosfērā tējas dzeršanu no porcelāna krūzītēm. Piedāvājumā arī stāstījums par porcelānu, iespēja redzēt tā tapšanas procesu, iegādāties porcelāna darinājumus. Darbnīca piedāvā arī ekskursijas programmas grupām un ģimenēm.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā