Jaunie tūrisma objekti Latgalē: gliemežu sacensības un griķu saldējums Preiļu novadā

Laikā, kad koronavīrusa dēļ ceļošana ārpus Latvijas joprojām ir apgrūtināta, ir lieliska iespēja apskatīt Latvijas skaistākās un mazāk zināmās vietas. Tādas ir arī Preiļu novadā.
©Publicitātes foto

Kaķi un metāla māksla

Preiļos, galerijā “Moto & Metal NESTER CUSTOM” (A. Upīša iela 20) šogad izvietota jauna moto un metāla mākslas darbu ekspozīcija. Tā ir vienīgā moto un metāla mākslas galerija Latvijā. Stāsta, ka “Moto & Metal NESTER CUSTOM” ieguvusi popularitāti un augstu novērtējumu gan vietējo, gan arī ārvalstu tūristu vidū.

Publicitātes foto

Savukārt Preiļos, Daugavpils ielā 31, izvietota iespaidīga kaķu kolekcija, kurā apskatāmi daudzi simti dažādu kaķu suvenīru. Kaķi te ir visur - atklātnēs, gleznās, uz traukiem, apģērbā u.c. Tie ir no māla, metāla, porcelāna, stikla. Te patiks ne vien kaķu mīļiem! Tiek piedāvātas arī dažādas meistarklases un darbošanos. Ēkas pirmajā stāvā iekārtota ērta un interesanta bērnu atpūtas istaba un ballīšu svinību vieta.

Gliemežu un māla vilciņu sacensības

Preiļu pusē arī gliemeži skrien. Šo unikālo piedāvājumu var izmēģināt vīngliemežu audzētavā “Ošu mājas” (Preiļu pagasta Jaunsaimniekos). Mājas atraktīvais saimnieks Ainis, kurš sevi dēvē arī par “gliemežu ganu” noorganizējis šādu unikālu izklaidi. Gliemežu sacensībās var piedalīties ikviens -gan liels, gan mazs, jo vecuma ierobežojuma nav, bet sajūsma gan garantēta. Atliek vien izvēlēties savu gliemezi, iedot tam kārtas numuru un - aiziet uz ringu!

Ja gliemežu skriešana šķiet par lēnu, var piedalīties arī māla vilciņu sacensībās. Preiļos ir iespēja pašiem tos izgatavot un uzrīkot aizraujošas sacensības. Meistarklases laikā jūs dzirdēsiet gan stāstījumu par Latgales keramiku, gan sajutīsiet māla pieskārienu un, protams, uzvarētājs saņems balvu! Šo darbošanos īpašu padara arī tas, ka process notiek vēsturiskās telpās - Latgales keramikas aizsācēja, Polikarpa Čerņavska mājā (Talsu ielā 21).

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā