Latvijas Republikas proklamēšanas diena Ventspilī

Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 103.gadadienu, vairākās vietās pilsētā 18.novembrī būs apskatāmas gaismu un video instalācijas, kurās atspoguļoti mūsu valsts simboli. Aicinām doties nesteidzīgā pastaigā pa pilsētas ielām, skaistākajām vietām un apskatīt “Simbolu galeriju”.
©Publicitātes foto

Plkst. 16.00 koncertzālē “Latvija” notiks svinīgais Valsts svētku koncerts. Lielajā laukumā uz ekrāna būs vērojama koncerta translācija. Savukārt, pēc koncerta visa vakara garumā uz ekrāna tiks demonstrēti Ventspilī zināmu personību video stāsti par emocionālākajiem mirkļiem, skanot Latvijas valsts himnai, kā arī koncertu ieraksti no šī gada pasākumiem.

Līdz ar tumsas iestāšanos debesīs virs zinātnes centra “VIZIUM” uzmirdzēs gaismu un lāzeru stari, kuri izstāstīs mūsu zemes stāstu, caurvijot Latvijas karoga krāsas un dabas ainavu dažādību, veidojot krāšņu gaismu perfromanci.

“Simbolu galerijā”, akcentējot Latvijas ģerboņa 100. jubileju, Jaunpilsētas laukumā pie strūklakas “Saules laiviņas” tiks demonstrēta īsfilma “Latvijas ģerboņa rašanās”. Īsfilma ilgs aptuveni 4 minūtes un tiks atkārtota vairākkārt. Laikrakstu alejā skanēs patriotiskas un tautā iemīļotas latviešu estrādes melodijas, bet koki rotāsies sarkanbaltsarkanos toņos. Rātslaukumā pie izgaismotā Latvijas kontūras vides objekta visas dienas garumā tiks atskaņota latviešu autoru instrumentālā mūzika un īsi dzejas lasījumi.

No plkst. 17.30 līdz 20.30 pie Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas tiks veidots tradicionālais Gaismas Ceļš no svecītēm. Ikviens ir aicināts nolikt savu svecīti pie skolas un ieklausīties ģimnāzijas audzēkņu un absolventu veltījumā Latvijai “Vai zemi šo nemīlēt drīksti?”.

Pie Pārventas bibliotēkas uz ekrāna tiks demonstrēta filma “Latvijas ģerboņa stāsts” un logos skatāma Ventspils 2021. gada fotokonkursa darbu izstāde. Savukārt, pie Ventspils galvenās bibliotēkas ieejas durvīm no 11. līdz 28. novembrim -Ventspils foto kluba “Kaktuss” foto izstāde “Mūsu Latvijai”.

Livonijas ordeņa pils 18. novembrī būs atvērta no plkst. 10.00 līdz 18.00, ieeja - bez maksas. Godinot Latviju svētkos, Ventspils muzejs nacionālo svētku ietvaros sagatavojis jaunu pastaigu karti - Patriotu taku.

No 17. līdz 19. novembrim katru vakaru no plkst. 16.00 līdz 22.00 uz Ventspils Tehnikuma fasādes gaismas un video performance, kurā tehnikuma audzēkņi

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā