Ventspils - uzņēmējdarbībai draudzīga pilsēta

Jau pirms 20 gadiem Ventspils pieņēma stratēģisku lēmumu kļūt par uzņēmējdarbībai draudzīgu pilsētu, radot priekšnoteikumus mūsdienīgas ražošanas un IKT jomas attīstībai. Aizvadītajā gadā iegūtie rezultāti parāda, ka pašvaldības mērķtiecīgie centieni ir vainagojušies panākumiem – Ventspils ir pirmajā vietā starp Latvijas pilsētām, izņemot Rīgu, apstrādes rūpniecības produkcijas  izlaides apjomā uz vienu iedzīvotāju. Naudas izteiksmē Ventspilī ir saražota  produkcija 343 miljonu eiro vērtībā jeb 9580 eiro uz vienu iedzīvotāju.
25.05.2022. Publicitātes materiāls Abonē digitālo avīzi Neatkariga.lv bez maksas
 
©Publicitātes foto

Pieredzē par uzņēmumu attīstību dalās trīs no Ventspils uzņēmumiem: “Hansa Matrix”, “Azeron” un “Accenture”.

“Hansa Matrix” turpina paplašināties

Kopš 2007. gada Ventspilī ir atvērtas divas “Hansa Matrix” ražošanas ēkas. Šobrīd Ventspils ražotnēs strādā vairāk nekā 200 ventspilnieku, bet uzņēmums turpina izaugsmi, tāpēc ir nepieciešams vēl vairāk strādājošo / Publicitātes foto

“Hansa Matrix” valdes loceklis Gatis Grava: “”HansaMatrix” ir ātri augošs augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi un ražošanu. Papildus ražošanas pakalpojumu sniegšanai oriģinālo iekārtu ražotājiem (OEM) uzņēmums piedāvā oriģinālas izstrādes produkta ražošanas (ODM) biznesa modeli, gan “start-up”, gan arī esošiem uzņēmumiem, kam nepieciešams produktu izstrādes partneris. Mēs sadarbojamies ar daudziem pasaules elektronikas preču ražotājiem - līdz ar to, ka esam pakalpojuma sniedzējs, nevis īpašnieks, nedrīkstam atklāt, tieši kur un ar kādu zīmolu tiek izplatītas mūsu rūpnīcā tapušās detaļas vai gatavais produkts. Ar LMT atļauju varu pateikt, ka jaunie LMT 5G rūteri ir tapuši “Hansa Matrix” rūpnīcā. Domāju, ka šis produkts uzskatāmi demonstrē mūsu uzņēmuma augsto līmeni.

Apstiprinot “Hansa Matrix” inovatīvo pieeju ne tikai ražotajos produktos, bet arī darbības nodrošināšanā, ir pieņemts lēmums uz jaunās Ventspils ražošanas ēkas jumta izveidot saules paneļu parku, kuru saražoto elektroenerģiju varēsim izmantot ražošanas vajadzībām. Šobrīd gaidām, kad stāsies spēkā valsts atbalsta programma solārās enerģijas ieguvei. Ēkas īpašnieks mūsu priekšlikumu ir atbalstījis.

“Ikviens cilvēks, kurš meklē darbu vai vēlas mainīt darba vidi, ir aicināts izskatīt “Hansa Matrix” atvērtās vakances. Iepriekšējā darba pieredze nav tik būtiska kā vēlme mācīties,” uzsver Gatis Grava / Publicitātes foto

No jauna izveidotajā ražotnē ar septiņiem darbiniekiem “Hansa Matrix” ražošanu uzsāka 2001. gada 16. jūnijā Ogrē. Plānojot turpmāko paplašināšanos, uzņēmuma vadība izskatīja Ventspils piedāvātos nosacījumus, kuros viens no pārliecinošākajiem bija iespēja nenodarboties ar nekustamā īpašuma attīstīšanu, bet gan ilgtermiņa pašvaldības telpu noma tieši “Hansa Matrix” darbībai piemērotās jaunbūvētās ēkās. Ventspils ražotne tika atvērta 2007. gada decembrī, 2014. gadā tika veikta ievērojama ražotnes paplašināšana, bet 2020. gadā ekspluatācijā nodota jauna ražošanas ēka. Pēdējo 15 gadu laikā uzņēmums ir izaudzis par vienu no vadošajiem Baltijas un Ziemeļvalstu ražotājiem. Uzņēmuma ražotnēs Ventspilī, Ogrē un Mārupē, ieskaitot apakšuzņēmējus, tiek nodarbināti 430 cilvēku, no tiem vairāk nekā 200 tieši Ventspilī. Līdz ar to, ka pasaule atgūstas no pandēmijas radītās krīzes, arī mūsu uzņēmumā sākas jauns izaugsmes posms - nepieciešams arvien vairāk darbinieku, tāpēc aicinām visus, ne tikai elektronikas speciālistus, izskatīt iespēju pievienoties mūsu komandai.

Otrs svarīgākais aspekts ir saistīts ar darbaspēka pieejamību - šeit ir gan Ventspils augstskola, gan tehnikums, kurā sagatavo mūsu nozares speciālistus.”

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā