Ventspils - uzņēmējdarbībai draudzīga pilsēta

Jau pirms 20 gadiem Ventspils pieņēma stratēģisku lēmumu kļūt par uzņēmējdarbībai draudzīgu pilsētu, radot priekšnoteikumus mūsdienīgas ražošanas un IKT jomas attīstībai. Aizvadītajā gadā iegūtie rezultāti parāda, ka pašvaldības mērķtiecīgie centieni ir vainagojušies panākumiem – Ventspils ir pirmajā vietā starp Latvijas pilsētām, izņemot Rīgu, apstrādes rūpniecības produkcijas  izlaides apjomā uz vienu iedzīvotāju. Naudas izteiksmē Ventspilī ir saražota  produkcija 343 miljonu eiro vērtībā jeb 9580 eiro uz vienu iedzīvotāju.
25.05.2022. Publicitātes materiāls Abonē digitālo avīzi Neatkariga.lv bez maksas
 

3.lapa

“Accenture” plāno ievērojami palielināt strādājošo skaitu

“Accenture” Ventspils filiāles telpas ir modernas un piemērotas uzņēmuma turpmākai izaugsmei / Publicitātes foto

“Accenture” Kurzemes nodaļas vadītājs Guntis Čoders: “Uzņēmums “Accenture” ir starptautisks vadības konsultāciju, tehnoloģisko pakalpojumu un ārpakalpojumu uzņēmums. Kopumā tajā strādā vairāk nekā 624 tūkstoši cilvēku, kuri apkalpo klientus vairāk nekā 120 pasaules valstīs. Aptuveni 2000 uzņēmuma speciālistu Baltijā strādā ar mākoņtehnoloģijām, “Java”, “Net”, “Scala”, SAP un citām vadošajām tehnoloģijām, lai palīdzētu klientiem ieviest aktuālās tehnoloģijas savos uzņēmumos, veicinot efektivitāti un konkurētspēju. “Accenture” ir lielākais IT jomas uzņēmums Latvijā pēc nodarbināto skaita.

Meklējot strauji augošam uzņēmumam vietu attīstībai, tostarp piesaistot uzņēmumam arvien vairāk IT jomas speciālistu, 2014. gadā “Accenture” atvēra biroju arī Ventspilī. 2022. gada maijā Kurzemē “Accenture” ir darba devējs 58 strādājošajiem, un tuvāko gadu laikā plānojam palielināt šo skaitu vismaz līdz 100 speciālistiem. Ventspili uzņēmuma darbības paplašināšanai izvēlējāmies vairāku iemeslu dēļ, taču viens no galvenajiem nosacījumiem bija Ventspils augstskolas klātbūtne, kas spētu sagatavot arvien jaunus augstas kvalitātes speciālistus. Arī pašvaldības atbalstam, piešķirot telpas un palīdzot piesaistīt darbiniekus, bija būtiska loma. Es redzu, ka pilsēta ir gatava palīdzēt jebkuram, kam vien ir konkrēts plāns.

Tāpat arī sadarbībā ar Ventspils Biznesa atbalsta centru ir organizēti darbinieku apmācības kursi, taču lielāko daļu jauno darbinieku apmācām paši. Latvijā ir izteikts programmētāju trūkums - ik gadu augstāko izglītību šajā jomā iegūst ap 700 absolventu, savukārt “Accenture” caur “bootcamp.lv” apmāca vairāk nekā 500 cilvēku katru gadu. Mēs aicinām darbā ne tikai jaunus cilvēkus ar atbilstošu izglītību, bet piedāvājam darbu un apmācības arī tiem, kuri vēlas mainīt profesiju un ir gatavi mācīties, lai celtu kvalifikāciju vai pilnībā pārkvalificētos.

Guntis Čoders ir gandarīts, ka pirms četriem gadiem kopā ar ģimeni ir pārcēlies uz Ventspili, jo šeit domas no darba nenovirza blakuslietas. Arī ģimenei, kurā aug nu jau četri bērni, Ventspils ir ļoti komfortabla / Publicitātes foto

Mums kā darba devējam ir svarīgi un mūsu spēkos ir nodrošināt speciālistus pēc iespējām ar visu, kas attiecas uz darbu, tomēr mēs vēlamies, lai mūsu darbinieki būtu laimīgi arī pēc darba dienas beigām, un tas jau pilsētas infrastruktūras un pašvaldības attieksmes jautājums - Ventspilī cilvēki tiešām var justies labi. To varu teikt no savas pieredzes - pirms četriem gadiem ar ģimeni pārcēlos uz Ventspili. Tagad jūtos daudz mierpilnāks, dzīve nav tik saraustīta kā Rīgā, kur daudz laika un uzmanības paņem dažkārt lieki kārdinājumi un blakus nodarbes. Nesen mūsu ģimenē pievienojās nu jau ceturtais bērniņš, tāpēc ļoti svarīgi ir jautājumi, kas saistās ar bērnudārziem, skolām, interešu izglītību un izklaidēm. Pārceļoties uz Ventspili, pilnā mērā ir piepildījušās cerības par dzīvi šajā pilsētā, kas saistās ar profesionālu attīstību un ģimenes dzīvi. Pavisam noteikti es tagad varu izdarīt daudz vairāk.”

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā