"Forta Pro" vēlas iesaistīties daudzdzīvokļu ēku būvniecībā Ventspilī

SIA “Forta Pro” pamatdarbība ir modulāro ēku celtniecība un tam nepieciešamo moduļu izgatavošana.
29.07.2022. SIA “Forta Pro” izpilddirektors Mārtiņš Motivāns Abonē digitālo avīzi Neatkariga.lv bez maksas
 
©Publicitātes foto

Moduļu ražošana notiek Ventspilī, lai tālāk ar kuģiem tie tiktu piegādāti ārvalstu klientiem, kur tie tiek samontēti un pārvērsti daudzstāvu celtnēs. Vēsturiski “Forta Pro” noieta tirgus ir Skandināvijas valstis, bet šogad ir uzsākta sadarbība ar Kanādu, Vāciju, Angliju. Vienlaikus “Forta Pro” ir nominēts kā viens no galvenajiem piegādātājiem Saūda Arābijā, kur tiek uzsākti apjomīgi, miljardus vērti projekti - taps jaunas pilsētas. Līdz ar pieaugošo pieprasījumu tiek apspriesta iespēja palielināt ražošanas apjomus, kas prasa paplašināt arī ražotni. Ārpus būvlaukuma izgatavotu modulāro ēku būvniecība ir mūsdienīga celtniecības metode, kas ļauj samazināt būvniecības laiku un ir videi draudzīga. Modulārās būves ir piemērotas dažāda rakstura ēkām - daudzdzīvokļu namiem, slimnīcām, viesnīcām, studentu kopmītnēm un cita veida būvēm. Iepriekšējā gadā “Forta Pro” Zviedrijā realizēja 16 stāvu dzīvojamās ēkas būvniecības projektu, ar ko ieguva starptautisku atzinību un saņēma prestižo nozares balvu “Offsite Awards”. Konkursā tiek vērtētas visas attiecīgajā gadā modulārās celtniecības ietvaros būvētās ēkas - mūsu projekts saņēma balvu nominācijā “Starptautiskais projekts”. Vēlos pateikt, ka uzvara šādā konkursā ir ļoti augsts pasaules būvniecības industrijas novērtējums.

Publicitātes foto

Uzņēmumā pašlaik tiek nodarbināti vairāk nekā 400 strādājošo, un šajā gadā plānots sasniegt 30 miljonu eiro apgrozījumu. Pēdējos gados uzņēmuma apgrozījums ir strauji pieaudzis, un, ņemot vērā nozares attīstību un lielo pieprasījumu, plānots, ka turpmākos gadus izaugsme būs vēl straujāka. Lielākās grūtības, ar ko nākas saskarties, ir darbaspēka pieejamība, tāpēc pret saviem darbiniekiem izturamies ar lielu cieņu un pietāti pret viņu ieguldījumu uzņēmuma attīstībā. Vēlos pateikt lielu paldies katram darbiniekam par ieguldīto uzņēmuma attīstībā. Strauja uzņēmuma attīstība līdzi nes daudz izaicinājumu, tādēļ kvalificēts un motivēts darbaspēks ir noteicošais uzņēmuma spējai pārvarēt šos izaicinājumus. Lai arī saskaramies ar darbaspēka pieejamības problēmām, vienlaikus novērojam pozitīvu tendenci - pilsētā atgriežas cilvēki, kuri savulaik devušies meklēt darbu ārzemēs.

Publicitātes foto

Ventspilī ir daudz brīvu darba vietu, taču pietrūkst dzīvojamā fonda. Pašvaldība, piesaistot valsts atbalsta programmu, ir nākusi ar iniciatīvu būvēt daudzdzīvokļu ēku, kurā liela daļa dzīvokļu būs paredzēta ilgtermiņa īrei. Pašlaik mūsu uzņēmums izstrādā ēkas dizaina konceptu un veic izmaksu aprēķinus ar cerību, ka “Forta Pro” būs šī projekta realizētājs. Tā būtu pirmā modulārā daudzdzīvokļu ēka Ventspilī, ko šeit realizējis Ventspilī strādājošs uzņēmums. Ticam, ka sadarbība ar pašvaldību par daudzdzīvokļu ēku, kā arī nelielu ciematu būvniecību neapstāsies ar vienu īstenotu projektu.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā