Asinis stindzinošais notikums Krāslavā: māte stundām sita savu trīsgadīgo meitu, līdz mazulīte nomira

Māte sita savu trīs gadus veco meitu no divām līdz desmit stundām, sagādājot viņai sevišķas fiziskas un morālas ciešanas. Mazai meitenītei tika nodarīti 87 traumatiski sitieni, un mazulīte nomira. Beidzot bērna slepkavu notiesājošais spriedums stājies spēkā.
©Depositphotos

Kriminālprocess šajā lietā tika uzsākts 2022. gada 4. decembrī, "Neatkarīgo" informēja Latvijas Republikas prokuratūrā. Izmeklēšana notika par mazgadīgas meitenes (dzimusi 2019. gadā) slepkavību, kas tika izdarīta ar sevišķu cietsirdību, apzinoties, ka viņa ir bezpalīdzības stāvoklī, kā arī par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar šo mazgadīgo cietušo ilgstošā laika periodā līdz slepkavībai.

Izmeklēšanā noskaidrojās, ka cietušajai, esot dzīvai, bija nodarīti miesas bojājumi ne mazāk kā 87 traumatisku iedarbību rezultātā, viens aiz otra ilgstošā laika periodā no divām līdz desmit stundām, sagādājot viņai sevišķas fiziskas un morālas ciešanas.

16 gadi cietumā

2023. gadā bija veikta aktīva un mērķtiecīga izmeklēšana, kuras gaitā noskaidroti faktiskie apstākļi un savākti, nostiprināti pierādījumi. 2023. gada 2. jūnijā Dienvidlatgales prokuratūras prokurors sauca pie kriminālatbildības nogalinātās meitenītes māti. Krimināllietā izmeklējamie noziedzīgie nodarījumi tika kvalificēti pēc Krimināllikuma 117. panta 2. un 4. punkta par slepkavību pastiprinošos apstākļos un Krimināllikuma 174. panta otrās daļas par cietsirdību un vardarbību pret nepilngadīgo. 2023. gada 31. jūlijā kriminālprocesu nosūtīja iztiesāšanai Latgales rajona tiesai. Apsūdzētā tika notiesāta ar brīvības atņemšanu uz 16 gadiem un probācijas uzraudzību uz trim gadiem. Par labu diviem mazgadīgajiem cietušajiem piedzītas morālās kompensācijas, katram 4000 eiro apmērā. Spriedums tagad stājies likumīgā spēkā.

Asinis stindzinošais notikums norisinājās Krāslavā

Notikumi sāka uzņemt apgriezienus, kad 2022. gada 4. decembrī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) saņēma izsaukumu uz kādu daudzdzīvokļu namu Krāslavā. Ģimene paziņoja, ka trīs gadus veca meitenīte nokritusi no gultas otrā stāva. Bērns jau bija miris, un Valsts policija, ierodoties notikuma vietā, konstatēja, ka pret bērnu, iespējams, ir veikts noziedzīgs nodarījums. Tika izņemti pierādījumi, kuri norādīja, ka mirušais bērns pakļauts vardarbībai. Policija atzīmēja, ka minētajā ģimenē aug vēl trīs bērni no viena līdz sešu gadu vecumam. Mirusī meitene kopš septembra neapmeklēja bērnudārzu.

Māte bija alkohola reibumā

Aizdomās par bērna slepkavību notikuma vietā aizturēja bērna māti, 1996. gadā dzimušu sievieti un bērna tēvu - 1993. gadā dzimušu vīrieti. Likumsargi noskaidroja, ka abas personas jau vairākkārt nonākušas policijas redzeslokā par dažādiem pārkāpumiem - pārmērīgu alkohola lietošanu un pat suicīda mēģinājumiem. Arī nozieguma naktī viņa bijusi reibumā.

Mātei bija atņemtas aizbildņa tiesības sakarā ar alkohola lietošanu, tad atjaunotas, jo viņa ir sadarbojusies ar sociālo dienestu. Savukārt sievietes dzīvesbiedrs, kurš sākotnēji arī tika aizturēts, tika atbrīvots, jo policijā neuzskatīja, ka viņš saistīts ar iespējamo bērna slepkavību.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā