Neatkarīgā iesaka: TOP10 notikumi kultūrā no 9. līdz 15. janvārim

Vērts redzēt, dzirdēt, izbaudīt: Pauls un Kļava, Ašmanis un Tīna, «Bille» un «Cīrulīši»
©Publicitātes foto

Maestro Raimonda Paula 85. dzimšanas diena

Otrdien, 12. janvārī, Raimondam Paulam apritēs 85 gadi. Svinot Maestro jubileju, dažādi svētku notikumi gaidāmi gan TV ekrānos, gan Latvijas Radio 2 ēterā.

Maestro Raimonda Paula dzimšanas dienas koncerts kopā ar populāriem mūziķiem - televīzijas kanāla «ReTV» tiešraidē no Dzintaru koncertzāles

Jau par tradīciju kļuvuši maestro Raimonda Paula koncerti atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē, 12. janvārī, maestro dzimšanas dienā. Šogad, savā apaļajā 85. gadu jubilejā, kopā ar dziedātājiem - Intaru Busuli, Aleksandru Antoņenko, Dināru Rudāni (attēlā), Daumantu Kalniņu, Anci Krauzi, vokālo grupu «Framest» un Latvijas Radio bigbendu, Raimonds Pauls dosies atmiņu pastaigā pa savas daiļrades skaistākajām lappusēm.

Koncertā būs iespēja dzirdēt tādas iemīļotas Raimonda Paula melodijas kā «Elēģija», «Mēs tikāmies martā», «Rasa», «Atgriešanās», «Pa bulvāri zem liepām», «Lāstekas», «Sher ami», «Starij drug», «Lūdzu piedod», Kerijas un Herstvuda duetu no mūzikla «Māsa Kerija» un daudzus citus brīnišķīgus Maestro skaņdarbus.

*Ņemot vērā publisko pasākumu ierobežojumus, šogad Maestro dzimšanas dienas koncerts būs skatāms televīzijas kanālā «ReTV» 12. janvārī pulksten 21.25.

Dokumentāla filma «Mūžīgais dzinējs. Raimonds Pauls» - Latvijas Televīzijā

Žurnāliste un scenārija autore Henrieta Verhoustinska un režisors un operators Andrejs Verhoustinskis 2020. gadā sekojuši Maestro gaitām un tam, kā, neskatoties uz šķēršļiem, ko uzlikusi pandēmija, Raimonds Pauls neapstājas un saglabā savu radošumu un dzīvessparu.

Filmēšanas grupa saskaitījusi, ka kopumā 2020. gadā maestro uzstājies 54 koncertos - tas nozīmē, ka vismaz vienu koncertu nedēļā. Cienījamajā vecumā Raimonds Pauls piedalās mēģinājumos gandrīz katru dienu, turpina ne vien izpildīt visiem zināmas melodijas, bet arī radīt jaunas. Tādēļ saprotams ir jautājums - kas viņu dzen? Tieši uz to mēģinās atbildēt dokumentālais stāsts «Mūžīgais dzinējs. Raimonds Pauls».

Filmas scenārija autore Henrieta Verhoustinska norāda, ka Raimonds Pauls joprojām rada mūziku ar aizrautību un īstu prieku, un šis prieks ir lipīgs.

Filma meklēs atbildes uz jautājumiem, kā Maestro tiek galā ar pārbaudījumiem, ko cilvēka fiziskajam veidolam uzliek laiks, un vientulību, kad vairums draugu aizgājuši mūžībā, kas ir Maestro neizsīkstošā dzīves spara un radošā gara avots, un kas viņam dod visvairāk spēka.

Dokumentālās filmas režisors un galvenais operators - Andrejs Verhoustinskis, scenārija autore, redaktore - Henrieta Verhoustinska, muzikālais konsultants - Juris Vaivods, otrais operators - Edgars Bite, skaņu režisore - Diāna Pāvilsone, montāža - Māris Martušs.

*Filma skatāma «replay.lv», portālā «lsm.lv» atrodams plašs papildu saturs, kas pieejams gan latviešu, gan krievu valodā, bet pati filma titrēta arī krieviski.

«Maestro mūzikas maratons» - Latvijas Radio 2 ēterā

Atzīmējot Raimonda Paula 85. jubileju, no sestdienas līdz otrdienai, no 9. līdz 12. janvārim, Latvijas Radio 2 ēterā notiks grandiozas svinības - «Maestro mūzikas maratons», kura laikā 85 stundu garumā skanēs tikai un vienīgi komponista mūzika.

«Lai arī mūsu šarmantajam, elegantajam, asprātīgajam un talantīgajam Maestro Raimondam Paulam ir 85. jubileja, tās svinēšana un koncerti izpaliks valstī noteikto ierobežojumu dēļ. Tomēr mēs krāšņi atzīmēsim Maestro jubileju Latvijas Radio 2 ēterā, kur svētku noskaņai un dzimšanas dienas sveicēju pulkam aicinām pievienoties cilvēkus visā Latvijā,» saka Latvijas Radio 2 programmu vadītāja Baiba Palkavniece, atklājot, ka radio ēteru ar stāstiem par savām īpašajām Paula dziesmām kuplinās arī Latvijā pazīstamas personības. «Maestro radio ballītē skanēs tikai viņa komponētā mūzika, būs dažādi svētku pārsteigumi, sveicieni, jautrība un daudz kas cits, kā jau tas piederas īstai svinēšanai,» piebilst Baiba Palkavniece.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā