Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 6. līdz 12. februārim

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: divi pievilcīgi brālēni, trīs talantīgi Balanas, Rutulis un Gupalo.

4.lapa

Kristiānas Dimiteres trīs pieminekļi suņiem

Publicitātes foto

Rīgā, galerijas «Alma» skatlogos, aplūkojami mākslinieces Kristiānas Dimiteres dzīvē nozīmīgu suņu skulptūras - personālizstādē «Woof, Woof!».

«Tā es pildu savu pienākumu pret viņiem, jo viņi bija dikti labi suņi,» tā savas jaunākās personālizstādes vēstījumu raksturo pati māksliniece.

Kristiānas Dimiteres gadījumā suņi kalpojuši par sava veida aizvietojumu cilvēkiem. Bokseris Argo - mākslinieces vecāku Vijas Artmanes un Artura Dimitera suns -, kurš viņu bērnībā sargāja, Džanis aizstāja Argo zaudējumu, un Brīnu Kristiāna izglāba, pretī saņemdama pazemību un uzticību.

Kristiāna Dimitere ir izveidojusi trīs pieminekļus suņiem. Viņi visi tagad ir miruši. Šīs skulptūras - baltās, matētās, monumentālās formas - ir kā katra suņa dvēseles atspulgs. Figūras ir statiskas, bet vienlaikus ārkārtīgi aktīvas. Suņu ekscentriskie vaibsti un fluīdi veidotie ķermeņi rada iespaidu, ka aplūkojam dzīvas vienības.

*Kristiānas Dimiteres mīļo suņu skulptūras jebkurā diennakts laikā, izņemot mājsēdes stundās, aplūkojamas līdz 15. martam.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā