Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 20. līdz 26. februārim

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Lūriņa un viņas Maestro, Ezera un Pecoli, «Meitenes» un «100 stipri stāsti».

2.lapa

Burvju skatuves mākslas noslēpumi

Publicitātes foto

Kultūrizglītības programmā «Latvijas skolas soma» Iluzionisma teātra, muzeja «Mystero» veidotāji, burvju mākslinieki Dace, Dante un Enriko Pecoli ir izveidojuši muzejpedagoģisku nodarbību 3. - 12. klašu skolēniem. Izveidotais video materiāls ir pieejams arī citiem interesentiem.

Virtuālās video nodarbības laikā ir iespēja iepazīt burvju skatuves mākslas noslēpumus un attīstības vēsturi Latvijā un pasaulē.

Ikviens interesents tiek aicināts ielūkoties visās Iluzionisma muzeja «Mystero» istabās (Alberta hallē, Zelta istabā, Hudini istabā, Mistēriju istabā un citās), uzzināt, kurš ir pirmais zināmais burvju mākslinieks pasaulē un kurš ir populārākais burvju triks pasaulē, redzēt to arī nodemonstrētu.

Skatītājiem ir iespēja iemācīties trīs burvju trikus, būt lieciniekiem cilvēka levitācijas iespējamībai, «trīsgalvainas Amazones džungļu puķes» esamībai un «runājošas galvas» ilūzijai. Viens burvju triks tiek izspēlēts arī caur ekrānu.

Šajā video materiālā ir iespēja ieskatīties iluzionisma vēsturē Latvijā, uzzināt par spilgtākajiem Latvijas iluzionistiem 19. gadsimtā un 20. gadsimta sākumā. Uzzināt, kāpēc burvju mākslinieks Borsuks rija akmeņus un par kādiem nopelniem Buhāras emīrs uzdāvināja Latvijas iluzionistam J. Štrausam zelta piespraudi ar briljantiem.

Virtuālās nodarbības laikā skatītāji tiek aicināti doties līdzi ekskursijā pa maģisko Iluzionisma muzeju, kas ir teātris divos stāvos. Ieskatīties slavenā amerikāņu iluzionista Hudini atslēgu noslēpumu kambarī un uzzināt, kurš burvju mākslinieks pirmais pasaulē izdomāja burvju Kino trikus.

Nodarbības mērķis ir iepazīstināt skatītājus ar oriģinālās iluzionisma skatuves mākslas žanru daudzveidību, lai popularizētu šīs unikālās mākslas attīstības iespējas. Šis video materiāls ir arī unikāla iespēja redzēt tikko kā atvērto Iluzionisma teātri, muzeju «Mystero» gandrīz klātienē.

*Programmas «Latvijas skolas soma» rezervācijām un apmaksām: tālr. 66100335, e-pasts: rezervacijas@bilesuserviss.lv

Īss video ieskats:

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā