Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 6. līdz 12. martam

Vērts redzēt, dzirdēt: Gupalo un Bindere, «Putni» un Adamaite, Daudziņš, Znotiņš un Reinfelds.

2.lapa

Katrīnas Gupalo tiešsaistes koncerti

Svētdien, 7. martā, un pirmdien, 8. martā, notiks divi dziedātājas un pianistes Katrīnas Gupalo tiešsaistes bezmaksas koncerti Latvijas un ASV skatītājiem.

«Tā pat kā mēs visi, arī es neprātīgi gaidu, kad atgriezīsies reālā koncertdzīve. Bet tikmēr, kamēr to gaidām, vēlos nezaudēt saikni ar pasauli un maniem mīļajiem klausītājiem. Abi šie video koncerti tiek veidoti ar īpašu rūpību, lai dāvātu skatītājiem ne tikai audiālu, bet arī vizuālu baudu - divas fantastiskas komandas strādā pie patiešām ārkārtīgi skaistu video radīšanas jau vairākas nedēļas,» atklāj Katrīna Gupalo, aicinot savus draugus mūzikā tepat Latvijā un arī tur, aiz okeāna, pievienoties kādā no koncertiem, lai kaut uz īsu mirkli aizmirstu par realitāti.

Svētdien, 7. martā, pulksten 23 (4pm (EST)) notiks Latviešu kultūras biedrības «Tilts» pirmais virtuālais Mūzikas un mākslas sērijas «Kultūras TILTS» pasākums «Tikšanās mūzikā un sarunā ar latviešu dziedātāju un pianisti Katrīnu Gupalo», uz kuru īpaši aicināti visi ASV un Kanādā dzīvojošie latvieši, kā arī citi interesenti.

Pasākuma laikā skatītājiem būs iespēja redzēt gan Katrīnas Gupalo izpildītās Imanta Kalniņa dziesmas latviešu un angļu valodā mākslinieciskajos Ronalda Mežmača video, gan talantīgās dejotājas un horeogrāfes Gabijas Bīriņas horeogrāfijas, kā arī abu mākslinieču sarunas ar autoru, tulkotāju, bijušo Latvijas vēstnieku ASV Ojāru Ēriku Kalniņu un «Tilts» priekšsēdētāju Daci Aperāni. Sarunas vadītāja - «Tilts» valdes locekle Iveta Grava.

«Mūzikas un mākslas sēriju «Kultūras TILTS» šogad organizējam pirmo reizi. Priecājos, ka to ievadīs ļoti spilgtā un aizraujošā latviešu dziedātāja, komponiste un pianiste Katrīna Gupalo ar skaistajām Imanta Kalniņa dziesmām. Ceru, ka «Kultūras TILTS» pasākumi sniegs klausītājiem jaunus ieskatus latviešu kultūras daudzveidībā un nozīmē mūsdienās,» stāsta Dace Aperāne.

Pasākums notiks tiešsaistes platformā «Zoom», piekļuves saite atrodama «Tilts» mājaslapā: http://www.tilts.org/index.php?lv/sarikojumi/index.ssi.

Savukārt pirmdien, 8. martā pulksten 19.30 tiešraidē no Ropažu Kultūras un izglītības centra būs skatāms Katrīnas Gupalo solokoncerts «7 skumjas zvaigznes».

Tajā izskanēs klausītāju jau iemīļotas un arī mazāk zināmas Imanta Kalniņa dziesmas, kā arī Katrīnas Gupalo pašas radītā mūzika no dziedātājas debijas albuma «Gentle & Done» un pavisam nesen tapušas dziesmas, kas savā veidā mijiedarbosies un sarunāsies ar Imanta Kalniņa kompozīcijām. Gaidāms arī īpašs pirmatskaņojums.

«Mums ir patiesi liels prieks uzņemt Katrīnu Gupalo Ropažos. Viņa ir ļoti talantīga mūziķe, un es nevaru sagaidīt, kad noskanēs pirmais akords uz flīģeļa un mēs dosimies muzikālā ceļojumā kopā. Šo koncertu veltam gan saviem novadniekiem, gan arī visai Latvijai kā sveicienu Sieviešu dienā - 8. martā. Lai mums izdodas vairot labus darbus un skaistas kopā būšanas attālināti, līdz kamēr varēsim baudīt kultūru aci pret aci,» novēl Ropažu Kultūras un izglītības centra pārstāve Katrīna Ķeķe.

Tiešraide bez maksas būs skatāma Ropažu Kultūras un izglītības centra un «Katrina Gupalo Music» kontos «Facebook».

Abu koncertu iedvesmots, tapis arī Katrīnas Gupalo izpildītās Imanta Kalniņa dziesmas «Akāciju palags» video, ko var noskatīties šeit:

Video veidojis Ronalds Mežmačs, audio ierakstu veicis Modris Bērziņš.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā