Lieldienu pasākumi Vidzemē – līksmi un aizraujoši

Vidzemē gatavojas aktīvām, aizraujošām un līksmām brīvdienām. Organizatori ir parūpējušies, lai pasākumi notiktu droši, ievērojot epidemioloģiskās prasības.
©Publicitātes foto

Līgatnē Lieldienās “medīs” zaķus

Līgatnē, no 4. līdz 5. aprīlim norisināsies brīvdabas orientēšanās pastaiga “Lieldienu zaķu foto medības”. Par aktīvāku un aizrautīgāku svētku svinēšanu parūpējies Līgatnes novada Kultūras un tūrisma centrs kopā ar Līgatnes uzņēmējiem, biedrībām un iestādēm, izveidojot interaktīvu orientēšanās pastaigu gleznainajā Līgatnes apkaimē. Izmantojot vietni aizej.lv, organizatori aicina doties foto medībās, meklējot bailīgus zaķēnus, smuidrus garaušus, slapjus trušus un vēl daudzus citus zaķus Līgatnē.

Brīvdabas orientēšanās pastaiga “Lieldienu zaķu foto medības” ir lielisks brīvā laika pavadīšanas veids kopā ar ģimeni, dodoties Līgatnes apkaimes izpētes pastaigā. Pastaigai nav noteikta maršruta, tāpēc tā ir pa spēkam ikvienam, izvēloties sev piemērotāko pastaigas maršrutu. Viss, kas nepieciešams dalībai šajā pastaigā, ir mobilais telefons ar fotokameru un pieejamu interneta pieslēgumu. Atverot aizej.lv, jāizvēlas pastaigas vieta - Līgatnes pilsēta vai/un Augšlīgatne. Atrodot Lieldienu zaķi, tas ir jānofotografē tā, lai ir redzams zaķa vārds un viens no pastaigas komandas dalībniekiem. Katra zaķu foto medību komanda saņems Lieldienu balvu par veiksmīgi paveikto darbu.

Tiem, kuri nelieto mobilās ierīces, būs izmantojamas arī pastaigas darba lapas, kuras drukātā formātā pastaigu dienās būs pieejamas Līgatnes Tūrisma informācijas centrā (Spriņģu iela 2, Līgatne). Tāpat šīs lapas var izdrukāt arī paši, materiālus meklējot - www.ligatne.lv, kā arī sociālā tīkla “Facebook” lapā - Notikumi Līgatnes novadā. Dalība pastaigā ir bezmaksas.

Pastaiga būs jauki pavadīts laiks Lieldienu brīvdienās, taču visiem dalībniekiem jāņem vērā valstī noteiktie epidemioloģiskās drošības pasākumi un individuālā atbildība par savu veselību.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā