Dailes teātris ver durvis skatītājiem; pirmā izrāde 15. jūnijā

Dailes teātris pie skatītājiem atgriežas ar pagājušās sezonas dārgumu – četras “Spēlmaņu nakts” nominācijas un divas balvas saņēmušo izrādi “Elpa”. Pirmās izrādes 15. un 16. jūnijā. Biļetes iespējams iegādāties jau internetā, strādā arī teātra kase.
©Publicitātes foto

"Elpā" spēlēs Ieva Segliņa un Gints Andžāns. Viņu varoņi ir jauni. Sieviete un vīrietis. Kad viņiem ienāk prātā doma par bērnu, to pavada daudzi iemesli, kāpēc tā nav laba ideja. Piemēram, zemeslode taču iet bojā, tāpēc atbildīgi būtu nevis radīt bērnus, bet stādīt mežus...Tomēr vairums cilvēku rada pēcnācējus, nevis domā, kā atveseļot zemeslodes plaušas. Tad kāpēc viņi tagad ir apjukuši? Privātās katastrofas, atšķirībā no tām, ko planētai prognozē zinātnieki, notiek ātri un negaidīti. Aizsit elpu bez brīdinājuma. Kā to atgūt? Un - kāpēc?

Šajā viena cēliena mīlestības stāstā skatītājiem būs iespēja nepārprotami ieraudzīt pašiem sevi, esot par lieciniekiem mīloša pāra savstarpējām attiecībām mūža garumā un atklājot krietnu savas dzīves komisma devu, kas ikdienas steigā pārtapusi par bailēm, šaubām, par “lielo” lēmumu pieņemšanu, rūpēm par pasauli un attiecību saglabāšanu.

Savukārt 21. un 22. jūnijā paredzēta izrāde “Trīs draugi”.

Tiesa, teātra mīļiem jārēķinās, ka publisko pasākumu apmeklējuma noteikumi šobrīd paredz, ka izrādes apmeklēt klātienē būs iespēja tiem skatītājiem, kuri ir vakcinēti pret Covid-19, un ir pagājušas 14 dienas pēc pilna vakcinācijas kursa pabeigšanas, kā arī tiem skatītājiem, kuri Covid-19 pārslimojuši. No 1. jūnija ikvienam ir iespēja elektroniski vietnē www.Covid19sertifikats.lv iegūt digitālu sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas vai Covid-19 pārslimošanas faktu. Ierodoties teātrī, skatītājiem būs jāuzrāda personalizēta ieejas biļete kopā ar derīgu personu apliecinošu dokumentu un Covid-19 sertifikātu. Personalizēta ieejas biļete būs derīga tikai kopā ar minēto sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.





Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā