Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā Līgo vakarā un Jāņu dienā

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Pauls un Peters, Limuzīns un Skroderdienas, Līgo vilcieniņš un meitu vainagi
©Publicitātes foto

Mūžam jaunais Limuzīns

Leģendārā kino filma «Limuzīns Jāņu nakts krāsā» šogad svin 40 gadus. Svinot filmas apaļo jubileju, ceturtdien, 24. jūnijā, pulksten 21.05 kanāls TV3 un televīzija Go3 piedāvās koncertuzvedumu «Mūžam jaunais Limuzīns», kurā dažādu paaudžu Latvijā mīlēti aktieri ar dziesmām atgriežas vēsturiskajās Raiskuma ciema mājās «Saknītes».

Filmas scenārija autores Māras Svīres smalkās varoņu raksturu izjūtas, režisora Jāņa Streiča vides un situāciju redzējuma, neatkārtojamās aktieru spēles un maestro Raimonda Paula trāpīgās mūzikas iedvesmots, ir tapis muzikālais koncertuzvedums «Mūžam jaunais Limuzīns».

Citi laiki, cita mode, citi tikumi un netikumi, citi varoņi un situācijas, bet nemainīga paliek Līgo svētku atmosfēra un cilvēku savstarpējās attiecības. Tā būs atgriešanās «Saknīšu» mājās, kur atkal satiksies iemīļotās ģimenes, kopīgi svinot svētkus to labākajās tradīcijās - stāsts veidots, kā retrospekcija, atgriežoties pagātnes notikumos ar jauniem aktieriem. Koncertuzveduma laikā izskanēs iemīļotās dziesmas no filmas «Limuzīns Jāņu nakts krāsā», kā arī Raimonda Paula daiļrades - «Teic, kur zeme tā», «Viena tante teica», «Trīs runči», «Kad nekas nav palicis tevī», «Darbs un darbarīks», «Muļķe, sirds», «Dziesma nenosalst», «Vālodzīte», «Cielaviņa» un citas.

«Ir interesanti atskatīties uz to, kas ir bijis paliekošs un zīmīgs manam mūžam. Tam, kas ir ilgstoši dzīvojis man blakus un ar to es varbūt arī kādam palikšu atmiņā, vismaz tuviniekiem noteikti. Limuzīna teksti tiek atskaņoti no paaudzes paaudzēm un daudz kas ir folklorizējies, bet man tā ir pagātne,» saka aktrise Olga Dreģe, atgriezusies filmas «Limuzīns Jāņu nakts krāsā» mājās. Taujāta, vai, piekrītot filmēties, bijusi nojauta, ka šī kļūs par vienu no ikoniskākajām latviešu filmām, aktrise atklāj: «Mēs par to vispār nedomājām. Es piekritu filmēties, kad meitai Zanei bija vien divi gadi. Mēs visi te ņēmām līdzi bērnus, suņus. Es tad biju aizņemta ar savu personisko dzīvi un sajūtām, es biju pārņemta ar ģimeni. Taču es ļoti paļāvos uz filmas režisoru Jāni Streiču - viņš ļoti meistarīgi vadīja visu lielo darbu un es viņam uzticējos.»

Koncertuzvedumā piedalīsies dažādu paaudžu mīlēti aktieri: Olga Dreģe, Uldis Dumpis, Diāna Zande, Gundars Āboliņš, Baiba Indriksone, Līga Liepiņa, kā arī Marija Bērziņa, Ainārs Ančevskis, Elizabete Skrastiņa, Rihards Zeļezņevs, Santa Didžus, Ieva Puķe un Edgars Pujāts.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā