Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 17. līdz 23. jūlijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Krēmers un Osokins, Rutulis un Skutelis, Maliks un Ozoliņš, Gupalo un «Apvedceļš»

3.lapa

Katrīna Gupalo Siguldā un Rubenes baznīcas dārzā

Publicitātes foto

Sestdien, 17. jūlijā, romantiskajā Siguldas pils paviljonā savu dzimšanas dienu svinēs dziedātāja Katrīna Gupalo.

Dziedātāja sniegs koncertu, kurā uzstāsies kopā ar bītmeikeru un mūzikas producentu Uģi Vālodzi (Oriole) un izdziedās koncertprogrammu «7 skumjas zvaigznes», kas veltīta izcilā komponista Imanta Kalniņa mūzikai. Koncerta programmā iekļauta tikai neliela daļa no dziedātājas mīļākajām Imanta Kalniņa dziesmām, jo to ir daudz vairāk par iespējamo koncerta apjomu.

Ieeja pasākumā bez maksas. Uzmanību! Pils kvartāla teritorijā varēs atrasties tikai apmeklētāji, kas ir veikuši pilnu vakcinācijas kursu, uzrādot derīgu COVID-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātu. Uz pasākumu obligāti jāņem līdzi arī personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), lai varētu apliecināt sertifikāta atbilstību.

Savukārt ceturtdien, 22. jūlijā, pulksten 21 Rubenes baznīcas dārzā norisināsies tradicionālais vasaras nakts koncerts, kurā dziedātāja un pianiste Katrīna Gupalo uzstāsies ar savu solo programmu «Tauriņa samtainā smarža».

Koncertprogrammā iekļauta Imanta Kalniņa un Katrīnas Gupalo pašas radītā mūzika, kas savā veidā mijiedarbojas un sarunājas.

«Šī saruna ir ļoti personiska, īpaša un katrā koncertā citādāka. Imanta Kalniņa mūzika ir tik skaista, neparasta, sirsnīga un piepildīta, ka vienlīdz spēcīgi iedarbojas uz klausītāju gan grandiozā orķestra skanējumā, gan izpildot to tikai ar ģitāras vai klavieru pavadījumu,» stāsta Katrīna Gupalo. Visas kompozīcijas mūziķe izpilda savās aranžijās balsij un klavierēm, kas veidotas ar lielu pietāti pret komponista oriģinālajām dziesmu versijām

Programmā iekļautas Imanta Kalniņa radītās kompozīcijas kino un teātra izrādēm, dziesmas angļu valodā un daudzas citas, kuru vidū ir klausītāju ļoti iemīļotas, kā arī ne tik bieži atskaņotas dziesmas. Šarmantās dziedātājas izpildījumā skanēs «Dūdieviņš», «Akāciju palags», «Alvas zaldātiņi», «Tauriņa samtainā smarža», «Viņi dejoja vienu vasaru», «Dzeguzes balss» un citas.

Imanta Kalniņa dziesmas Katrīnas Gupalo izpildījumā saņēmušas ne tikai skatītāju, bet arī paša komponista atzinību.

Uzmanību! Lai ievērotu valstī noteiktos ierobežojumus kultūras pasākumu organizēšanai, baznīcas dārzā drīkstēs pulcēties, uzrādot personu apliecinošu dokumentu (pase, eID) un derīgu Digitālo Covid-19 sertifikātu. Pārējā plašā baznīcas apkārtnes teritorija būs pieejama ikvienam interesentam.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā