Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 24. līdz 30. jūlijam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Pauls un Kalniņš, Galante un Vaikule, Panteļejevs un Zariņš, Marhils un draugi
©Publicitātes foto

«Jūrmalas festivāls» Dzintaru koncertzālē

No 27. līdz 31. jūlijam ar pieciem krāšņiem koncertiem Dzintaru koncertzālē klātienē norisināsies septītais «Jūrmalas festivāls».

Festivāla goda mākslinieks operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem Raimondu Paulu, Kseniju Sidorovu, Ivetu Apkalnu, Zandu Švēdi, Intaru Busuli, Laimu Vaikuli, Daumantu Kalniņu, Dināru Rudāni, Latvijas Radio Bigbendu, «Sinfonietta Rīga», Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, diriģentiem Aināru Rubiķi un Andri Pogu, kā arī citiem māksliniekiem aicina uz grandiozāko vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē.

Šī gada festivāls 27. jūlijā pulksten 20 Dzintaru koncertzālē tiks atklāts ar Raimonda Paula (attēlā) 85. jubilejas koncertu «Ceturtais vilnis», kurā populāras un klausītāju iemīļotas Paula dziesmas izpildīs bagātīga solistu buķete. Klausītājiem būs iespēja vienā koncertā dzirdēt šī brīža izcilākos latviešu estrādes mūziķus: Intaru Busuli, Daumantu Kalniņu, Zigfrīdu Muktupāvelu, Laimu Vaikuli, Anci Krauzi, Dināru Rudāni, Aiju Vītoliņu, Agnesi Rakovsku, Veroniku Plotņikovu, Žoržu Siksnu, Normundu Rutuli, grupas «Credo» un «Remix», Latvijas Radio bigbendu, «Sinfonietta Rīga» stīgu grupu un citus māksliniekus.

Savukārt 31. jūlijā pulksten 20 «Jūrmalas festivālā» gaidāms koncerts «Dzimuši Latvijā». Tā būs iespēja satikties ar izciliem Latvijā dzimušiem mūziķiem, kuri ieguvuši plašu starptautisku atzinību - tie būs gan strauji plaukstošie jaunie talanti, gan Latvijas koncertdzīves redzamākie mākslinieki, gan latviešu mūziķi ar starptautisku slavu, kuru uzstāšanās dzimtenē vienmēr ir gaidīts notikums. Solistu pulkā būs par «akordeona princesi» dēvētā Ksenija Sidorova, starptautisko konkursu laureāts, virtuozais vijolnieks Daniils Bulajevs, pasaulslavenais operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko un operas soliste Laura Grecka, izcilais sitaminstrumentu spēles virtuozs Guntars Freibergs, kā arī spilgtā un daudzpusīgā pianiste Agnese Egliņa. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt pavisam jaunos talantus, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas audzēkņus - čellistu Maksimu Skibicku, kurš atskaņos pirmo daļu no Dmitrija Šostakoviča Pirmā čella koncerta un klarnetisti Annu Kubecku, kuras izpildījumā būs iespēja dzirdēt Karla Marijas fon Vēbera «Concertino» klarnetei un orķestrim. Viņi uzstāsies arī kopīgos duetos ar pieredzējušajiem mūziķiem. Līdzās solistiem uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un Berlīnes Komiskās operas galvenais diriģents Ainārs Rubiķis.

Uzmanību!

«Jūrmalas festivāla» koncertu apmeklētājiem būs jāuzrāda vakcinācijas vai Covid-19 izslimošanas sertifikātu, kā arī personu apliecinošu dokumentu. Noteikumi attiecas arī uz bērniem.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā