Neatkarīgā iesaka: TOP10 notikumi kultūrā no 31. jūlija līdz 6. augustam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Kopštāle un Laudere, Jankovska un Indzeris, Ieviņš un Ērglis, Rajecka un Roze

2.lapa

Franču romantiskās opermūzikas pērles Botāniskajā dārzā

Publicitātes foto

Jaunizveidotā klasiskās mūzikas ģilde «Euterpe» sadarbībā ar Latvijas baleta un dejas ģildi svētdien, 1. augustā, pulksten 17 aicina uz romantiskās franču opermūzikas pēcpusdienu LU Botāniskajā dārzā.

Koncertā skanēs Šarla Guno, Žorža Bizē, Žaka Ofenbaha, Žila Masnē, Kamila Sensānsa skaistākās un slavenākās daiļrades lappuses.

Koncertā piedalīsies: Anta Jankovska (soprāns, attēlā), Irma Pavāre (mecosoprāns), Mihails Čuļpajevs (tenors), Nauris Indzeris (baritons), Ilona Meija (flauta), Arvīds Zvagulis (vijole), Ivars Bezprozvanovs (čells), Helēna Kundrāta (klavieres).

Koncertu vadīs muzikoloģe Liene Jakovļeva.

Blakus slavenajam «grand-opéra» žanram, sākot ar 19. gadsimta 50. gadiem, Francijā izveidojas jauns, eklektisks žanrs kas ietver sevī gan «l’opéra-comique», gan «grand-opéra» gan «l’opéra-lyrique» iezīmes. Opera Francijā piedzīvo savu zelta periodu un sākas dižo franču komponistu ēra.

«Viņš» un «viņa» - franču opermūzikā šie personu vietniekvārdi iegūst pavisam citu, intīmu un personificētu skanējumu. Fausts un Margarēta, Romeo un Džuljeta, Hosē un Karmena, Nadirs un Leila, Atanaēls un Taīda, Samsons un Dalila, Verters un Šarlote - šie visi mīlētāju pāri tiek ievīti pārpasaulīgi skaistas melodikas, sensualitātes un elegances mākonī.

Uzmanību!

Ņemot vērā epidemioloģiskos drošības pasākumus, skatītāji tiek lūgti ierasties uz koncertu vienu stundu pirms sākuma, kā arī karstas pēcpusdienas gadījumā nodrošināties ar galvas apsegiem.

Apmeklējot pasākumu, jāuzrāda Covid-19 sertifikāts, kurš apliecina, ka apmeklētājs ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19, pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā vai ir derīgs Covid-19 negatīvs analīžu rezultāts.

Pasākumus kopā ar vecākiem varēs arī apmeklēt bērni līdz 12 gadu vecumam, kas nav vakcinēti, pārslimojuši, un viņiem nebūs jāveic Covid-19 tests.

Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, personalizēta biļete un derīgs sertifikāts.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā