Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā līdz 13. augustam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Doveika un Grūbe, Vāne un Apinis, Pauls un Rudāne, Miltiņš un Austrasbērni
©Publicitātes foto

Spriedzes pilna mūsdienu traģikomēdija Dailes teātrī

Ceturtdien, 12. augustā, pirmizrāde Dailes teātrī - tur gaidāma mūsdienu britu dramaturģes Nīnas Reinas spriedzes pilnā un izklaidējošā mūsdienu traģikomēdija «Piekrišana», ko iestudējusi režisore Laura Groza.

Jaunākā Nīnas Reinas darba «Piekrišana» centrā ir veiksmīgs trīsdesmitgadnieku pāris - grāmatu redaktore Kitija un viņas vīrs, daudzsološs zvērināts advokāts Edvards. Pēc nelielas atsvešināšanās viņiem ar bērniņa palīdzību nupat kā izdevies atkal satuvināties. Trauslo idilli satricina ne vien ārēji perfekto ģimenes draugu - juristu Reičelas un Džeika - attiecību krīze, kuras risināšanā metas kā Kitija un Edvards, tā viņa kolēģis, prokurors Tims, bet arī kāda krimināllieta, kurā cietusī tā arī nesaņem taisnīgu tiesu. Redzot vīra plūstošo izpratni par morāli, Kitija, gluži kā prokurors tiesas zālē, ceļ gaismā sen noklusētus pagātnes notikumus, lai inkriminētu pāridarījumus un saņemtu atmaksu, taču robeža starp upuri un varmāku nemaz nav tik strikta, kā sākumā varētu šķist.

Lomās: Maija Doveika un Dainis Grūbe (attēlā), Mārtiņš Upenieks, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Kaspars Dumburs, Anete Krasovska un Katrīna Griga.

Uzmanību!

Dailes teātrī izrādes apmeklēt klātienē būs iespēja tiem skatītājiem, kuri ir vakcinēti pret Covid-19, un ir pagājušas 14 dienas pēc pilna vakcinācijas kursa pabeigšanas vai trīs nedēļas pēc saņemtas pirmās ražotāja AstraZeneca vakcīnas, kā arī tiem skatītājiem, kuri pēdējā pusgada laikā Covid-19 pārslimojuši.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā