Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 8 kultūras pasākumi līdz 20. augustam

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt

3.lapa

Filipa Glāsa cikls «Balsu» izpildījumā

Publicitātes foto

Rīgas vasaras kultūras programmas ietvaros pirmdien, 16. augustā, pulksten 20 un 22 būs unikāla iespēja dzirdēt Filipa Glāsa ciklu «Songs From Liquid Days» dzīvā izpildījumā, 2000. gadā radītajā kora versijā, kas arī līdz šim ir vienīgais tāda formāta darbs plašajā Filipa Glāsa daiļradē.

Koncerti notiks publiskajā ārtelpā Bieriņos, Mārupītes kreisajā krastā iepretim Mārupītes akmeņu skulptūru parkam (orientieris - Slampes, Kantora un Amulas ielu krustojums).

Cikls pērn piedzīvoja pirmatskaņojumu Latvijā Jauniešu kora «Balsis» izpildījumā Rīgas Mākslas un Mediju tehnikumā starptautiskā mūsdienu kultūras foruma «Baltā Nakts» ietvaros.

Mūsdienu spilgtākā minimālista, amerikāņu komponista Filipa Glāsa 1986. gadā komponētais dziesmu cikls «Songs From Liquid Days» ir kā pravietiskas pārdomas par laiku un mīlestību, vizualizējot saikni starp materiālo un nemateriālo pasauli, starp dzīvo un mirušo, graujot mums pazīstamās laika un telpas robežas un sapņus atainojot kā ieskatu mūžībā.

Uzmanību!

Koncertus norobežotā teritorijā varēs apmeklēt, uzrādot derīgu Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātu kopā ar personu apliecinošu dokumentu vai uzrādot pēdējo 48 h laikā veiktu negatīvu Covid-19 testu un iepriekš izņemot ierobežotā daudzumā pieejamas bezmaksas biļetes (bilesuparadize.lv).

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā