Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 14. līdz 20. augustam

Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Imants un Gido, Tuta un Taņa, «Boogie Boys» un «Tizlenes»
©Publicitātes foto

Imantam un Gido Kokariem veltīts dziesmu vakars

Sestdien, 14. augustā, pulksten 21 Mežaparka Lielajā estrādē ar svētku dziesmu vakaru «BrāliBrāli» tiks godināti kormūzikas dižgari Imants un Gido Kokari viņu simts gadu jubilejās.

Gandrīz divu stundu ilgajā dziesmu vakarā izskanēs brāļu Kokaru iemīļotas kordziesmas, ko 17 virsdiriģentu vadībā izpildīs Rīgas kamerkoris «Ave Sol» un Latvijas diriģentu koris apmēram 400 dziedātāju sastāvā.

Savos skaņdarbos piedalīsies arī komponisti Mārtiņš Brauns, Arturs Maskats, Zigmars Liepiņš un Raimonds Tiguls.

Vakaru caurvīs dižgaru «spārnotie» teicieni un stāsti no viņu dzīvēm. To vadīs kādreizējā Rīgas kamerkora «Ave Sol» dziedātāja, muzikoloģe Liene Jakovļeva un muzikologs, Latvijas Radio «Klasika» programmu vadītājs Orests Silabriedis. Koncerta radošajā grupā ir tās vadītājs diriģents Romāns Vanags, kā arī Mārtiņš Klišāns un Ints Teterovskis.

Uzmanību!

Apmeklējot pasākumu, jāievēro valstī noteiktie epidemioloģiskie drošības noteikumi; pasākumu drīkst apmeklēt personas, kuras pasākuma norises dienā varēs uzrādīt derīgu Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātu («zaļais» drošības līmenis). Jebkura vecuma apmeklētājam ir jābūt atsevišķai ieejas biļetei.

Skatītāju sēdvietas tiks izvietotas deju laukumā, vienlaikus paredzot vietu arī tiem, kuri vēlēsies koncertu baudīt, sēžot zālienā. Tāpēc skatītāji aicināti līdzi ņemt pledus, segas vai ko citu ērtākai zālienā sēdēšanai.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā