Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 7 kultūras pasākumi līdz 1. oktobrim

Pasākumi, uz kuriem var doties bez maksas

2.lapa

Rīgas cirka interaktīva digitālā izrāde pilsētvidē

Publicitātes foto

Rīgas cirks klajā laiž interaktīvu orientēšanās piedzīvojumu Rīgas vēsturiskajā centrā - projektu «Cirks pilsētā». Digitālā izrāde pieejama rīdziniekiem un pilsētas viesiem jebkurā diennakts laikā.

«Cirks pilsētā» ir interaktīva izrāde ar spēles elementiem. Lai piedzīvotu šo izrādi, nepieciešams viedtālrunis, ar kura fotokameras palīdzību skenēt QR kodus. Sākuma punkts atrodas pie Rīgas cirka ēkas, Merķeļa ielā 4. Tur izrādes skatītājus sagaidīs informatīvs plakāts ar QR kodu, kuru noskenējot, būs iespēja uzzināt par spēles gaitu un nākamajiem kontrolpunktiem, no kuriem daļa ir redzama uzreiz, bet daļa atklāsies izrādes laikā.

Izrādes-spēles stāsts ir piesaistīts Rīgas cirka vēsturiskās ēkas rekonstrukcijai - kamēr Merķeļa ielā notiek renovācijas darbi, cirka mākslinieki ir izklīduši pilsētā. Izrādes skatītāja uzdevums ir tos visus atrast un pārvest mājās līdz renovācijas darbu pabeigšanai. Kontrolpunkti ir Rīgas vēsturiskajā centrā izvietotas plāksnītes ar QR kodiem, kas dod iespēju noskatīties video ar mākslinieku priekšnesumiem.

Spēles gaitā būs iespēja arī apgūt dažādu cirka disciplīnu trikus. Kontrolpunkti nav izvēlēti nejauši - izraudzītas vietas, kas saistītas ar Rīgas cirka vēsturi, un katrā punktā būs iespēja savā ekrānā uzzināt par notikumiem, kas cirku saista ar konkrēto vietu. Līdz ar to spēle ir ne tikai izklaidējoša, bet arī vēsturiski izglītojoša.

Izrādē piedalās cirka mākslinieki, Rīgas cirka skolas esošie un bijušie pasniedzēji: Dmitrijs Pudenko, Aleksejs Smolovs, Maija Sukute, Valērijs Komisarenko, Gabriels Gots. Izrādes režisors ir cirka mākslinieks Džeisons Duprī (Lielbritānija), kurš stāsta, ka šis projekts sasaucas ar tēmām, kas viņu interesē jau ilgāku laiku: «Es nu jau vairākus gadus spēlējos ar ideju, kas ir cirks, kur tas varētu būt sastopams un kāda skatuve tam vajadzīga. Šis projekts man un Rīgas cirka komandai deva iespēju spert soli ārpus cirka arēnas un doties ārā - pie cilvēkiem. Šis ir mans pirmais kopdarbs ar Rīgas cirku, un es patiešām izbaudīju šo sastrādāšanos ar «Pilsētas» projekta māksliniekiem. Tā kā esmu pārcēlies uz Rīgu, šķiet, arī es sevi varētu pieskaitīt šiem «Pilsētas» māksliniekiem. Pārcelšanās man bija zināms izaicinājums, bet līdz ar cirka mākslinieku un Rīgas cirka komandas iepazīšanu esmu šeit labi iejuties. Esmu pateicīgs par šo sadarbību un ar nepacietību gaidu mūsu nākamos kopprojektus.»

Uzmanību!

Izrādes pieredzēšanai nevajag vakcinācijas sertifikātus, nav jāiekļaujas arī noteiktā vecuma kategorijā vai laika rāmī. Izrādes aptuvenais garums ir divas stundas, taču katrs šo maršrutu var iet savā tempā, to iespējams sadalīt arī pa vairākām reizēm.

Punktu apmeklēšanas secība ir katra spēles dalībnieka brīva izvēle, tomēr loģiskākais maršruts veidosies, dodoties virzienā uz Alfrēda Kalniņa ielu un tālāk - pretēji pulksteņrādītāju virzienam. Kad visi kontrolpunkti būs atrasti, skatītājs būs ticis pie vairākiem burtiem, kurus, saliekot kopā vārdā un ievadot paroles lauciņā, izrādes skatītāji iegūs pieeju fināla priekšnesumam.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā