Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 25. septembra līdz 1. oktobrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Pauls un Krauze, Šimkus un Antoņenko, Sīlis, Seņkovs un «Patriarha rudens»

2.lapa

26. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Publicitātes foto

26. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla direktore Lita Beiris ir radusi iespēju turpināt tradīciju, kas pagājušajā gadā kovid ierobežojumu dēļ tika pārtraukta. Skatītāju un profesionālu atzinību guvušais festivāls šogad notiks no 1. līdz 12. oktobrim, piedāvājot izrādes vairākās Latvijas pilsētās.

Skatītāji varēs baudīt oriģinālu programmu ar pasaules vadošo dejas trupu un zvaigžņu piedalīšanos no ASV, Francijas, Igaunijas, Lietuvas un Somijas. Tradicionāli notiks arī dejas meistarklases, īpašs kino seanss un Igaunijas baleta foto mākslinieku izstāde.

26. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla programma paliekot uzticīga savam moto - «No klasikas līdz avangardam», piedāvā pārsteidzošas izrādes, kas atspoguļo mūsdienu dejas mākslas tendences.

Pasaulslavenā Laikmetīgā baleta kompānija «Complexions» (ASV) ar izrādi/ šovu «Star Dust», kas ir veltījums britu rokmūziķim Deividam Bovijam, ar panākumiem jau apceļojusi daudzas pasaules valstis, un nu tiks izrādīta arī Latvijā - Rīgā un Rēzeknē. Tas ir patiesi elpu aizraujošs mūzikas un neordināras personības talanta sakausējums dejas valodā.

Savu rokrakstu baletā turpina izkopt Igaunijas Lietuvas un mūsu Latvijas baleta meistari. Viņu sniegumā varēs izbaudīt gan klasikas meistardarbus, gan oriģinālhoreogrāfijas priekšnesumus.

Noteikti daudziem atklājums būs Somijas Nacionālā baleta mākslinieku savdabīgais akcents.

Bet kas notiek, kad uz vienas skatuves satiekas brīvdomīgie modernā baleta talanti franču «Cie De Fakto» un lietuviešu «Seiko Dance Company» - tas jāredz izrādēs Rīgā un Preiļos.

Savukārt ieskatīties, kas notiek baleta dzīves aizkulisēs kovida laikā, aicina Igaunijas baleta foto mākslinieku darbu izstāde VEF Kultūras pilī.

Tradicionāli ir īpašs kino seanss «Draw a Line - Richard Siegal and the Ballet of Difference» kinoteātrī «Splendid Palace» ne tikai baleta cienītājiem.

26. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla direktore Lita Beiris (attēlā) ir apņēmības pilna: «Kad pagājušajā gadā festivāls tik pārtraukts, visi bijām lielā neziņā. Taču mākslinieki un mēs, festivāla organizatori, apsolījām sev un skatītājiem noteikti rast iespēju parādīt šīs brīnišķīgās izrādes. Es ļoti ceru, ka apstākļi būs labvēlīgi un oktobra sākums paies 26. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla zīmē. Jo mēs visi esam tik ļoti noilgojušies pēc tās īpašās sajūtas, ko sniedz balets un dejas māksla!»

Uzmanību!

Ieeja ar derīgiem Covid-19 sertifikātiem.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā